Att göra det förbjudna, nästan i alla fall. Men jag var ju tvungen att testa min julklapp.
Jag vet att det nästan är att göra det förbjudna. Att äta semlor redan den 4/1. Men det finns en logisk förklaring, såklart…. Jag fick nämligen en sådan har, som på bilden nedan, i julklapp. Och den behövdes testköras. Såklart. Maskinen har både degkrok och visp, vilket lämpar sig väldigt bra för semlor. Först knåda deg, och sen vispa grädde.
Maskinen fungerade utmärkt. Och till skillnad från min förra, så står denna nästintill still när den kör. Man behöver alltså inte passa den så den inte vandrar iväg. Mycket skönt! Denna är dessutom snygg att titta på, så den har fått inta hedersplatsen bredvid espressomaskinen i köket. Jag inbillar mig att jag kommer att använda den oftare om den faktiskt sår framme.
Receptet till semelbullarna är Leilas gamla säkra kort. Det blir alltid både fluffiga och saftiga. Jag fyllde semlorna med en blandning av mandelmassa, ovispad grädde och vaniljstång på tub (HÄR). Fyll bullarna och på med massa vispad grädde. Det går inte att misslyckas.
Man kan väll lugnt säga att samtliga i familjen var mycket nöjda med att jag bakade. Tur att jag kan hålla en någon så när klok balans mellan nyttigt och mindre nyttigt här hemma.