Fru Magnolia

Måndag = Lättlagad hälsosam lunch som barnen älskar

Bananpannkaka gott folk. Går det att laga en enklare lunch än det? Två grundingredienser, blandas och stekes. Men vänta där! Stop! Det går att göra enklare. Jag lovar. Jag bjuder idag på en lättlagad hälsosam lunch som barnen älskar

Grundrecept bananpannkaka

Grundreceptet till bannanpannkaka är
1 banan
2 ägg
Mosa bananen väl och blanda med äggen. Stek smeten i stekpanna, gärna med kokosfett.

Jag brukar även ha i vaniljpulver och citronsaft. Doserar lite som jag känner för.  Annat som kan slinka ner i smeten är mandelmjöl, cashewnötter, solrosfrön eller kakao. Det går att variera i oändlighet (har även provad at ha i spirulina, men fick lova barnen att aldrig göra om det. Gröna pannkakor var inget hit.). När jag blandar smeten använder jag stavmixern. Om jag har nötter i smeten så krossas dem och jag får en jämnare smet.

Mitt hemliga knep är sedan att tillaga bananpannkakan som muffins i ugnen. Häll ner smeten i muffinsformar (som står i en muffinsplåt). In med plåten i ugnen på 200grader i sisådär 10-15 min. Och tadaaaa! Bananpannkakamuffins! Underbart enkelt och så skönt att slippa att stå och steka. Minimalt med disk. Och vem älskar inte att äta muffins till lunch?

Jag brukar servera bananmuffinsen med bär och turkisk yoghurt.  Vill man vara riktigt fancy kan man ta vispad grädde och blanda med lika mycket turkist yogurth som man sedan smaksätter med lite citronskal. Eller så kör man bara naturell. Enklare än så blir det inte.

Lättlagad hälsosam lunch som barnen älskar, bananpannkaka

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.