Fru Magnolia

Onsdag = Mina tips på hur man får barnen att sluta klättra på väggarna

Jullov. Hur härligt det än är med ledighet, vila och långsamtid, så blir det efter ett tag rätt jobbigt. Framför allt för barnen. De börjar klättra på väggarna. Julklapparna är jätteroliga, men kanske inte att leka med 5 dagar i rad… vilket är helt förståeligt.  Så här nedan följer mina bästa tips och trix för att få ner barnen från gardinerna, eller tips på hur man får barnen att sluta klättra på väggarna

tips på hur man får barnen att sluta klättra på väggarna

Tillsammanstid
Detta kan tyckas helt självklart. Men barnen vill vara där du är. Helst vill de göra samma sak som du gör. Så se till att göra saker som barnen kan vara delaktiga i. Sitt på golvet och lek tillsammans.

Fotoböcker
Gör en fotobok tillsammans med barnet på nätet över året som gått. Jag mins själv när jag var liten och satt och bläddrade i fotoalbumen hemma hos mamma. Mina barn ha ringa sådana album. Men det ska det bli ändring på.

Badhuset.
Packa badkläderna och dra iväg till badhuset. En perfekt aktivitet som tar en massa av barnens överskottsenergi. Är ni dessutom båda föräldrarna som åker så passa på att simma några längder. Badhus fungerar flera dagar i rad tycker jag. Så köp ett klippkort vetja.

Åk till en skog
Nu har ju vi skogen runt knuten. Och det är vår lycka. Nu när det dessutom är snöfritt ute kan man ju cykla ut i skogen. Packa en väska med picknick och gå på upptäcktsfärd (läs här om när vi var modiga och drog till skog trots pågående älgjakt).

Lokala museum
I Västerås finns länsmuseet (gratis inträde!). Så himla mysigt. Vi har varit där flera gånger. Deras utställning  om ”När då var nu” är himla trevlig och barnvänlig. Har ni inte varit där, och bor i närheten, åk dit! I samma byggnad ligger konstmuseet, även det gratis (mer här).Sen har vi Västerås Flygmuseeum(entre 100kr för alla över 15år). Ett trevligt museum, som mannen i mitt liv uppskattar mer än mig. Så inventera vad ni har för lokala museum hemma hos er.

Ring en kompis
Simpelt kan tyckas. Men att försöka få ihop en kompisdeijt när det är lov är inte helt enkelt. Det måst eliksom planeras. Gärna dagar i förväg för att det ska passa allas schema (mer här) Men ge inte upp. Fortsätt att ringa. Skicka SMS. Knacka på!

Ring mormor/farmor/moster…. ja ni fattar
Ibland behöver man faktiskt pausa från barnen och barnen pausa från en. Och ibland behöver föräldrarna till barnen vara ensamma med varandra. Boka in er på hotell och boka in en barnvakt. Eller strunta i hotellet och var ensamma hemma i ert eget hem utan att barnen är hemma. Ibland måste man få vila från varandra och få sakna varandra.

Pannlampan
Jag har pratat om det förut. Men det tåls att påpekas igen. Att gå ut blir så mycket roligare med en pannlampa. Eller med en ficklampa med för den delen. Att ta en mörkerpromenad och upptäcka saker i mörkret som på dagtid bara går en förbi är ett himla roligt och mysigt sätt att ta en promenad.

Var turist i er egen stad
Man blir så lätt hemmablind. Måste åka bort för att uppleva saker. Men oftast har man knappt koll sin egen stads utbud.  In och kika på din egen stads turistbyrå eller gör några enkla googelsökningar. Skriv ut informationen, ta med en karta och lek turist.  (läs mer här om när vi lekte turist)

Så, det är mina tips. Om ni tycker att jag missat något, så tipsa gärna mig.  Alltid skönt med tips ochc trix när barnen hänger i gardinerna och man har idétorka.  Här hemma kommer vi idag att anamma ”åk till en skog”. Jag tror vi ska leta spår efter en bäver.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.