Fru Magnolia

Söndag = Pepparkakshus

Direkt efter frukost i morse tog vi oss an pepparkakshuset. För första gången någonsin hade jag köpt ett färdigt pepparkakshus (från IKEA) som jag satte samman med smält socker.  Visst är det härligt att baka egna pepparkakshus, men just i år finns inte energin till det. Och barnen är mest intresserade av själva pyntandet, så fokus fick hamna där helt enkelt.
(Någon gång, när tålamod finns, ska jag göra ett sådant HÄR pepparkakshus)

Pepparkakshus IKEA

Pepparkakshuset var ganska stort, så beslutade oss för att bara göra ett, även fast jag köpt hem två stycken.  Killarna fick en halva var att dekorera, och de var väldigt nöjda med det.  Jag blir så imponerad av dem där två. Inte en ända godisbit slank in i munnen. Fantastiskt! istället sparade vi det som blev över i godisväg och tar det ikväll istället efter maten.

Pepparkakshus med gelehallon och malteser

Vi har även hunnit med att baka lite godis. .Något som jag inte hade tänkt att göra alls i år. Men på något vis har det i alla fall blivit fem olika sorter.  Recept och dylikt får komma i ett annat inlägg. För nu ska jag röja köket och påbörja omgång två av julköttbullar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.