Fru Magnolia

Fredag = Julklappstips på något som räcker länge

 Julklappstips pannlampa

Julklapstips pannlampa Clas Ohloson

När lillebror fyllde år fick både han och storebror varsin pannlampa av morfar i paket.  Lite kunde jag ana hur populära och använda dessa lampor skulle bli.

Julklapstips pannlampa från Petzl

Idag på efter middagen blev det lite väl stojjigt inne. Det märktes tydligt att killarna och komps hade massor med energi som måste ut.  Det var mörkt ute och barnen var väll inte jätte sugna på att gå ut just därför. Men när jag sa ”Ta på er pannlamporna och gå uttttttt!” så försvann de ut otippat snabbt. Om det var lamporna eller tröttheten i min röst som gjorde att det gick snabbt låter jag vara osagt. Men ut kom dem i alla fall. Och efter 1,5 timme ute var jag tvungen att dra in dem för att de skulle få lite middag i magen.

Julklappstips pannlampa

 Så mitt julklappstips är att köpa en pannlampa till era barn. Köper man dessutom en som håller lite kvalité kan man själv låna lampan när man tillexempel är ute och springer i mörkret (storebror har denna). Eller så köper man en jättebillig, om man som jag, har en femåring som inte alltid har koll på sina saker (lillebror har denna).  Vilken man är går loss på så kan jag lova att barnen kommer att uppskatta dem. Det bästa är att just en pannlampa är totalt åldersoberoende, och barnen kommer att nytta av den under många år (under förutsättning att de inte slarvar bort den). Och det blir faktiskt lite roligare att bygga snökojor på sen eftermiddag när man fanatiskt ser vart man har lagt spaden.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.