Fru Magnolia

Lördag = Massagen tog all energi

Massagen tog all energi

Klocka från Museum of Modern Art

Igår hade jag och en kollega bestämt att det var dags för ta några välförtjänta timmar tillsammans på Romerska Dag-spa. Eller som mannen i mitt liv sammanfattade det hela ”Ni ska ha konferens! Det var på tiden.”

Kollegan är den bästa och hade bokat in mig på en 30min massage. Men vi började med att simma några längder för att få igång blodcirkulationen. Det ska visst vara bra innan man ska lägga sig och bli masserad. Vi han även sitta en stund i värmerummet innan det var dags. Jag såg framför mig en härlig massage, en avslappnande sådan som man nästan somna under. Men jag kunde inte ha mer fel. Massören konstaterade att jag var helt sne i ryggen. Alltså muskulärt. Och jajo, jag har ju domningar ut i vänsterarmen sa jag, kan ju ha något med det att göra. Absolut sa hon. Då ska vi fokusera på det. Hon var bra på sitt jobb vill jag lova. Hon hittade ALLA skärningspunkterna och jobbade och slet för att få dem att lossna. Där och då var jag tacksam för den där profylaxandningskursen jag tog när jag var gravid med storebror.

Jag var mör efteråt. Men kände mig ändå lättare på något sätt. Satt länge och pratad ei värmerummet och åkte sedan hem till ett tomt hus. Mannen på julbord och barnen hos mormor. Jag hade sett framför mg att jag skulle ha en lång kväll för mig själv i soffan. Läsandes böcker. Blogga. Äta gott. Och målanglarna. Men redan 19:45 insåg jag att det skulle vara omöjligt att försätta hålla mig vaken. Jag gick rak vägen till sängen och somnade.

Nu har jag precis vaknat, efter 10 timmars sömn. Känner mig lite mörbultad i ryggen, men inga domningar ut i armen. Känner mig lite snuvad på min egentid igår kväll, men jag tror att massagen tog all energi. Kroppen reagerade starkare än vad den någon sin tidigare gjort på just massage. För första gången i mitt liv förstår jag att det kan vara bra att ta ta det lugnt efter just massage.

Och jag, jag kommer att boka in mig fler gånger. För även om massagen tog all energi så gav den ökad rörelsefrihet och min vänsterarm tillbaka.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.