Fru Magnolia

Lördag = Julköttbullar och julklappsinslagning

Julköttbullar och julklappsinslagning

Brunt pressentpapper

Idag passar jag på att förbereda för julen här hemma.  jag har rullat julköttbullar och lagt lång tid på att slå in klappar. Jag har än några klappar kvar att slå in, men köttbullarna är äntligen klara.

Att göra egna köttbullar är självklart. Visst, det är en hel del jobb för att få till det. Jag kör dock den enkla varianten där jag tillagar dem i ugnen. När jag sedan ska servera dem så värmer jag på dem i stekpannan, och vips så får man en härlig stekyta. Idag gjorde jag köttbullar på 1,6 kg färs. Det blir en hel del köttbullar, men vad tusan, nu har jag frysen full av snabbmat. Mamma Annas köttbullar går inte av för hackor. Som grund recept använde jag detta.  Men som vanligt var jag tvungen att rätta till receptet lite, och minskade på sockret, ökade på med svartpeppar, och körde mer grädde och mindre mjölk.  Typ 200 köttbullar senar och jag var klar.

Sen var det dem där julklapparna. Jag köper 90% av julklappar på nätet. Enkelt och smidigt. Nackdelen är dock att jag då själv måste slå in samtliga klappar. Det blir rätt många. Även fast jag försöker begränsa mig.  Men alla klappar ska slås in, så är det bara. Fram med papper, snöre, sax och tejp. Och en herrans massa tålamod.  Jag har som sagt några få klappar kvar att slå in. Närmare bestämt 7st. En piece of cake. Och när det är gjort ska jag fira med glögg och badkar. Nej, inte badkar fyllt med glögg, utan jag ska ligga i ett varmt badkar fyllt med vatten och sippa glögg och känna mig avslappnad. Är tanken.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.