Fru Magnolia

Onsdag = Husmusen och paketkalendern

Husmusen och paketkalendern

Nu har Husmusen och paketkalendern anlänt.

Husmusen bor i någon av alla våra garderober här hemma enligt lillebror. Där bos hen tillsammans med hela sin husmusfamilj. Och varje först december kommer de fram och flyttar in till många olika familjer.  Husmusen jobbar tillsammans med Tomten. Hen är som en liten nisse som håller koll på sin husfamilj.

i år hade Husmusen med sig lite extrakalendrar. En playmobilkalender till lillebror, en legokalender till storebror, en Lindt-kalender till mannen i mitt liv och en rituals-kalender till  mig. Allt för att skapa lite julmagikänsla för alla i familjen. Jag hittade faktiskt även en te-kalender där i högen. Och den måste ju bara vara menad till mig.

Kalendern kom inte fram förens barnen hade somnat. Jag vill gärna ge en känsla av lite julensmagi. Storebror börjar förstå, men jag märker på honom att han inte riktigt vill släppa tron på det lite övernaturliga som hänger ihop med julen. Lillebror däremot, han är som vilken annan femåring som helst och har ibland svårt att skilja på fantasi och verklighet.  Jag mins själv hur spännande det var och vilken härlig julkänsla jag fick när jag var liten och julkalendern åkte fram. Man visst att nu var vi snart där på riktigt. Julmånaden var här och spänning och ledighet hägrade.

Och det är något med julen som gör at jag blir liten igen. Eller som gör att jag liksom kommer i kontakt med det lilla barn i  mig som vill tro på det där övernaturliga och allt det goda.  Julen känns på något sätt trygg och varm. Och det är den känslan jag vill ge barnen.

Nu är i alla fall både Husmusen och paketkalendern på plats
jag ligger raklång i soffan och drick julmust
det är nästan minusgrader ute och ingen snö
precis som det ska vara novembers sista dag

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.