Fru Magnolia

Lördag= Lussebullar med mandelmassa och vit choklad

Lussebulle med mandelmassa och vit choklad
Måtten kommer från Orthex group och jag fick dem med Goodiebag på womsa-eventet. Lite lustigt det där, med tanke på att jag det har varit en sådan sak som jag har försökt att komma ihåg att köpa det senaste halvåret.

Kikar in en snabbis här. Jag håller just nu på att baka lussebullar. Men precis som vanligt var degvätskan på tok för varm och måste stå och svalna ett tag innan jag tillsätter jästen. Det blir alltid så. Varenda gång! Jag tänker just göra lussebullar och inte lussekatter. Bullar fyllda med mandelmassa och vit choklad. Ja men ni förstår ju hur gott det kommer att bli!!!

Mitt tips är att ni gör degen precis som ni brukar (idag gjorde jag DENNA). Med eller utan kesella. Jag kör utan, av den enkla anledningen at jag glömde att köpa det när jag var och handlade (ja jag vet, jag borde börja med listor…). Sen kavlar ni ut degen som om ni gjorde vanliga kanelbullar. Bre på smör, gärna blandat med vanilj socker och strö sedan över rikligt med riven mandelmassa och vitchoklad. Rulla ihop. Skär bullar. Toppa med mandelflan, pärlsocker eller russin. In i ugnen precis som om de t vore lussekatter. Och ät sedan med andakt! Lussebulle med mandelmassa och vit choklad är lyx för själen, för tusan vad gott det blir.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.