Fru Magnolia

Torsdag = Djur som ingen sett utom vi

Inlägget innehåller PR-utskick

Djur som ingen sett utom vi

 Ikväll läste vi den första boken av de som jag fick hemskickade i veckan från Augustgalan. Det blev ”Djur som ingen sett utom vi” av Ulf Stark & Linda Bondestam.  Boken är skriven som en på rim där Ulf diktar kring djur som han själv har hittat på. Bilderna är både färgsprakande och dova. Och man kan ligga och titta lite drömskt på dem och försvinna bort i fantasin.

En ganska knasig bok enligt mig. Jag var beredd att lägga ner boken efter hälften. Men lillebror tyckte annat. Hän älskade att den gick på rim. Tyckte att det var spännande med alla djuren som inte finns. Och bilderna drog honom in i boken och höll honom kvar. Lillebror gav boken 10/10. Jag gv den 7/10 då jag tyckte den var krånglig att läsa. Man kanske får upp snitsen efter några gånger, men när man själv är lite trött och ska försöka att uttala ord som Nomadinen eller Eskalopen för förstagången blir det lite motstånd.  Men det kanske är som med alla rimböcker, man måste läsa dem flera gånger för att liksom falla in i tempot och rytmen.  Fråga  mig igen efter nästa gång jag har läst den. Då kanske jag tycker att den är snäppet vassare.

Men boken är ju inte skriven för mig. Och femåringen älskade den. Så om ni har en femåring som gillar fantastiska djur och böcker på rim. Löp och köp ”Djur som ingen sett utom vi”. Eller boka den på ditt närmast bibliotek.

o161123-4

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.