Fru Magnolia

Torsdag = Augustpriset

Augustpriset

I veckan fick jag ett pressutskick från Augustgalan med ett gäng böcker som är nominerade till Augustpriset . Väldigt passande då det just denna vecka inte kom någon bokbuss och mina bokslukande barn hade läst igenom alla de böcker vi lånade sist.

Om jag ska vara riktigt ärlig så har jag inte ben koll på vad just Augustpriset står för och premierar. Men efter lite efterforskning stod det klart för mig att detta pris är ”det stora PRISET att vinna” om man är författare. Sveriges mest prestigefyllda och uppmärksammade författarpris. Priset är såklart uppkallat efter August Strindberg, något jag borde ha räknat ut kan man tycka. Det har delats ut sedan 1989 med syfte att belöna och sätta fokus på de bästa nyutkomna böckerna på svenska varje år.

De böckerna som damp ner hemma hos oss kom ur samtliga tre tävlingskategorier (Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok.), och jag har valt att läsa och recensera de som föll oss bäst i smaken.  För håll med om att det är svårt att hitta guldkornen i bokdjungeln, så lite hjälp på vägen är väll aldrig fel. Jag gör så att jag pytsar ut recensionerna vart efter vi har läst böckerna. Så häng kvar på bloggen, och kika in lite di och då underveckan.

Nu kickstartar vi denna torsdag med kaffe. Tusan, en morgon till och sen är det sovmorgon.  Så efter längtat.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.