Fru Magnolia

Tisdag = Lillebrors födelsedag

   Paketöppning på födelsedag

 Skönsång 06:05 på morgonen. Lillebror som vaknar med ett studs. Paket på sängen.  Förväntan. Lycka. Födelsedag

Kalaspyntat i köket

Så kom han ner till ett klaspyntat kök och vardagsrum. ”Mamma, det är ballonger i taket! Det står Grattis Rasmus!”. Jag älskar att kalaspynta. Det ska göras på kvällen innan födelsedagen, när födelsedagsbarnet har somnat. För mig är det ett sätt att göra födelsedagarna mer synliga, på något vis. Visa att du är extra speciell, och detta är din dag. Pyntet plockas sedan ner när alla kalasen är över. Lillebror har sitt släktkalas på söndag, och på söndag kväll byts vimplar och ballonger ut om adventsljusstakars och stjärnor.

Pannkakstårta med tomtebloss

När man fyller år får man pannkakstårta till frukost. Alltid. Även om det innebär att jag måste stå och montera en tårta redan 06:20, som i morse. Idag var det vispad grädde och hallon plockade i stormormors trädgård som fick fylla tårtan (ingen sockerstinn tårta på  morgonen…).  sen är det ju festligt med tomtebloss. Lillebror är lite avvaktande till just tomtebloss. Det låter och fräser. Men han håller med om att de tär fint.

Familjefrukost på födelsedagen i lugn och ro, födelsedagståg

Mitt på bordet står födelsedagtåget och lyser. Pojkarna har ett varsitt. Himla fiffig grej det där. Tåget agerar bärare av tårtljusen. Och istället för att det flyger luft och annat ut över tårtan när ljusen blåses, så får det flyga luft och annat över tåget. Mycket fiffigt och hygieniskt tycker jag. Storebror hade hjälpt till att pynta med serpentiner på bordet.  Och lillebror så till att de inte innebar en brandfara.

Födelsedagströja från Lindex

Efter frukosten åkte var och en iväg på sitt.  Lillebror fortsatte sitt firande på förskolan där han fick sitta i födelsedagssolen med kronan på huvudet och välja vilken lek alla skulle leka. De lekte visst kurragömma. Och en av pedagogerna berättade skrattandes att det tog nästan 40min innan lillebror hade hittat alla kompisarna.  Efter förskolan han vi hem en vända så lillebror hann att bygga ihop sin present. En rymdraket från Playmobile. Som han har önskat sig denna. Länge och innerligt.  Han ville inte ha den i lego, för han ville inte bygga. Han ville leka. Han fick även en tröja med en femma på från Lindex och ett par jeans. Och han blev så glad för kläderna att han skulle ha dem på en gång och hela dagen. Storebror gav honom ett glitter diadem och legogubbar.  Och sen dök det även upp en alldeles egen eltandborste och en liten drönare.  Han blev precis överlycklig för allt.

r161122-7

Så dök morfar upp. Som ett paket hela han. Det blev bullfika, och efter det så packade vi in oss hela familjen i morfars bil och drog iväg på simskola.  För simskola är en självklarhet, även om den råkar sammanfalla med en födelsedag. När vi trötta kom hem, var jag tacksam för att jag företett middagen redan igår. Lillebror hade beställt köttfärssås och spagetti till födelsedagsmiddag.  Alla åt med god aptit. Man blir hungrig av födelsedagsfirande i kombination med simskola.  Det blev lite mer lek. Och precis innan det var dags för god natt kom morfar med det sista paketet. En pruttkudde! Ni förstår. Skratten ekade i huset, och planer smeds. Nattningen blev försenad då vi fick göra om hela nedvarvningsprocessen. Men vad gör det. Man fyller bara fem en gång i livet.

r161122-6

Men nu sover han gott där uppe, vår femåring.
Han som gör världen till en lyckligare plats
Han som sprider positiva tankar när det som mest behövs
Han som har en mammaHund som heter Hugo
Och han som gör vår familj komplett
Grattis älskade barn

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.