Fru Magnolia

Måndag = LEGO-kalas

    Födelsedagståg

Måste erkänna att jag är lite trött denna dag. Först Womsa-eventet hela lördagen, och sedan lego-kalas för den blivande 5-åringen på söndagen. Påsarna under ögonen är allt annat än diskreta. Men åter till det där lego-kalaset. Eller lego/blixten som det blev då lillebror och kompis hade kalas tillsammans. Att följa tema och fixa och trixa tycker jag är skoj.  Lekar planerades och kakor bakades. Muggar pyntades med lego-klistermärken och godispåsar förbereddes.

Lego-kalas dukning

Jag gjorde i ordning en uppskattad lego-tårta såklart. Helt vanliga köpebottnar som jag fyllde med nutella och kakaogrädde i ett lager och hallon/vaniljgrädde i ett lager. Och sen en fasligt massa rädde på och runtomkring. Jag tror det lätt gick åt 7dl grädde.

Dekor legotårta marsipan

Sen pysslade jag ihop lego-bitar av färgad marsipan. Detta är otroligt pilligt och tidsödande.  Att göra plupparna på legobitarna är det som tar tid. Jag hittade kakformar på ebay i form av legohuvuden. De använde jag till att stansa ut figurer som sedan fick ögon och mun. Lite trixande och fixande, och sedan var tårtan monterad (och köket i ett enda kaos….).

Legotårta

Jag slog även på stort och gjorde mördegskakor som jag glaserade med vanlig hederlig glasyr.  När glasyren torkat målade jag ögon och mun med karamellfärg. Plättlätt! Resultatet blev inte stålande, men vad tusan, lillebror var nöjd i alla fall.  Det blev även cupcakes med mascarponetopping. Om jag hade haft några legobitar kvar (orkat göra fler) så hade jag även toppat varje.

Cupcake lego

Legokakor

En av lekarna var att barnen skulle sätta huvudet på legogubbe. Himla skojsigt. Jag hade skrivit ut olika legohuvuden från legos hemsida och sedan hade vi laminerat dem så de skulle hålla . På med en ögonbindel, snurra två varv och försök att träffa rätt.  Och det visade sig vara rätt svårt.  Det blev även ”kopiera-legobygget-tävling” där baren fick se ett legobygge och sedan försöka kopiera bygget. Klurigt och skojigt.

Lekar kalas lego

Efter lite fiskedamm och fri lek var kalaset slut och jag hade en mycket nöjd kille med mig hem.  Det där med lego-kalas är helt klart grejen när man nästan fyllt fem.

Födelsedagstårta lego och blixten

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.