Fru Magnolia

Torsdag = Bo på hotell med bröderna

r161030-2

När vi bor på hotell, hela familjen, finns det några saker som är viktiga.  Tänkte dela med mig av vad jag tänker på när jag bokar hotell för familjen.  Några punkter skiljer sig väldigt åt beroende på om jag bokar boende åt hela familjen eller enbart mig och mannen i mitt liv.

1 Vettiga sängar.
För hela familjen. Detta kan tyckas rätt basic, men tro mig, det är det inte.  Alla ska få möjligheten att vakna utsövda, framför allt barnen. Vi har provat att låta barnen sova skavfötters någon gång. Visst, det funkar en natt, men ska vi stanna längre så behöver alla ha en egen säng.

2 Möjlighet till bad.
Det behöver inte vara något SPA ala Selma eller äventyrsbad ala kokpunkten. Det räcker gott med en bubbelpool eller en bassäng.  Ett smidigt sätt att köra kvällsduschen eller slå ihjäl lite tid om man vaknar tidigt på morgonen.

o161030-3
3 Barnen ska vara välkomna.
Det behöver inte finnas lekrum eller pysselhörna. Men personalen ska vara välvilligt inställda till barn, och ska anses vara  minst lika viktiga som de äldre gästerna på hotellet.

4 Frukosten.
Om man frågar barnen så måste det finnas pannkakor. Det hör liksom till.  Lillebror vill ha frukt och storebror vill kunna knapra bacon.  Vi föräldrar vill bara kunna sitta ner och äta en god frukost. Visst, ett nybakat surdegsbröd och perfekt kokade ägg är ju inte helt fel det heller.  Och morgontidningar. För nu är barnen så stora att de kan äta och sedan underhålla sig själva, så jag får tid att läsa lite.

r161030-3
5 Närhet till lekpark.
Underskatta aldrig en bra lekpark, gärna runt hörnet till hotellet. För mig är det guldstjärnor i massor till den receptionist som dessutom kan rita upp på en karta hur man ska ta sig för att komma till närmsta lekpark. Efter många timmar i bilen måste barnen få chansen att få göra av med all energi som de har sparat i sina ben.

Närhet till kommunala färdmedel.
Bilen i all ära, men det är skönt att slippa kånka runt iden jämt. Allra helst när man gör en storstadsweekend. Att kunna ta sig till sina tilltänka utflyktsmål med buss/båt/spårvagn/tunnelbana är guld. Viktigt är dock att stationerna ligger nära hotellet så en trött femåring kan tänkas orka gå sträckan mellan hotellet och hållplatsen.

o161030-4

7 Priset
Sen ska vi inte sticka under stolen med att det ska vara ett schysst pris på hotellet.  Price performance.  Jag brukar försöka håll koll på när det stora kedjorna kör olika kampanjer och boka i samband med det.  Det lönar sig, och man kan spara många hundralappar på det som man kan lägga på äventyr.

8 Klassikerna
Långt från hissen. Högt upp i hotellet. Fönster bort från trafikerad väg.  Rekommendationer från vänner.  Undvika när det pågår stora event.  Wifi.  Ja, ni fattar galoppen.

Jag tror det summerar det hela. Jag är lite nyfiken på hur ni tänker när ni bokar hotell till familjen. Vilka måsten har ni?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. micaelaochlivet

    Vi blir alltid sjuka på våra resor, så hotellet är alltid extremt viktigt. Om det är ett hotell vi bokat själva ska det finnas kokvrå och minst två rum. Om det är ”charter” så är det viktigt med room service dygnet runt och riktigt hög klass. Plus att vi alltid bokar minst 3 dagar mer än vad vi tänkt egentligen.