Fru Magnolia

Torsdag = Recept på lammgryta med rödvin

Det är lyx att råka hitta lammkött i frysen och sen kunna slänga ihop världens godaste lammgryta.

Grytor är för mig höstmat. Grytor som fått stå länge och puttra på spisen eller i ugnen. Vi lagade denna gryta i helgen. Jag preppade den redan på förmiddagen och skjutsade sedan in den i ugnen vid tretiden. Och lagom tills storebror kom hem från innebandyn på kvällen var den klar.  Här kan vi snacka mycket smak och liten arbetsinsats. Precis i mitt tycke. Så idag bjuder jag på ett recept på lammgryta med rödvin.

Campos de luz

Lammgryta ala Anna
Massor av ingredienser, men ack så enkel att göra
(ta volymerna med en nypa salt, jag höftar för det mesta)

800g bogkött av lamm
400g stekfläsk
1 burk med konserverade hela körsbärstomater
4msk Tomatpuré
200g schalottenlök
4st vitlöksklyftor
3st morötter
1 flaska rödvin av billigt pris (inte att förväxla med dålig kvalité!)
400g små champinjoner
Några kvistar timjan
200g av Kalamataoliver
Salt
Peppar

1 Ställ ugnen på 175 grader
2 Trimma lammköttet. Bort med hinnor, senor och fettklumpar. Skär i grytbitar. Skär upp stekfläsket.
3 Stek allt kött i en stekgryta så det blir en okej stekyta. Salta och peppra (jag glömmer alltid det, går att göra efteråt)
4 Skala schalottenlöken (hacka INTE!), slanta morötterna, krossa vitlöken
5 I med tomatpuré i grytan och låt det fräsa med en stund. Släng sedan ner morötter, lökar, champinjoner och vitlök.
7 I med de konserverade tomaterna, timjan och rödvin.
8 Låt det koka upp. In med grytan i den varma ugnen och glöm bort den i 2-3 timmar.
9 Kontrollera att köttet är färdigt. Det ska falla i bitar och vara så där himla mört som du bara kan drömma om.
10 Släng i oliverna och servera med kokt potatis

NJUT
för det är du värd efter din fantastiska
insats i köket
<3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.