Fru Magnolia

Fredag = Lillebror

r161017

Ja, vad säger man? Kan man annat än att älska denna astronaut?

Lillebrors största hang up just nu är att dansa. Han dansar och dansar, Snurrar och hoppar. Och jag sitter med hjärtat i halsgropen mest hela tiden för jag tor att han ska dansa in någon möbel och slå sig halvt fördärvad. Annars så är han en stor tänkare lillebror. Precis som sin storebror var i samma ålder. Men till skillnad från storebror är inte lillebror fast i något ”Varför” träsk, vilket är skönt. Han är mer en analytiker och tänker mycket kring omöjliga och möjliga saker. Som hur mycket ett hus fyllt med flugor väger, om dem flyger? Eller om man lyser med ficklampan på en skugga av en person, så för skuggan hål i magen. Och idag konstaterade han bara helt apropå medans han sprang baklänges, att joden heter Tellus.

Bokstäverna kan han alla stora, och nästan alla små. Han räknar framåt och bakåt och ibland får han för sig att addera och subtrahera, också det bara i farten. Gärna i samband med att vi äter. Han älskar in Hugo och vill gärna prata i telefon med dem han älskar.  Förskolan är något han längtar efter. Där får han utlopp för sin kreativitet och sin upptäckarglädje. Och alla kompisarna som han håller av.

Hans största idol, alla kategorier, storebror, och på en hedervärd andra plats kommer pappa.  Han har koll på vad pappa jobbar med och vad jag jobbar med. Att pappa har arbetskompisar och jag har två skolor fyllda med barn. Och när han blir stor vill han jobba på kontor. Vad man gör på ett kontor kan han dock inte specificera.

Arg blir han när han inte får vara med och leka med sin storebror. Och när jag som i helgen sa till honom att han inte fick gå in i garaget i sina finbyxor, utan att han skulle byta om. Han kan även bli arg om han tycker att vi snabbar på för mycket och att han inte hinner mer, vilket han har all rätt att bli. Ibland måste jag påminna mig om att han bara är 4år, med en fyraårings längd på bena och förmåga till uthållighet.

Kläder är viktigt. Att vara fin. De kläder han har fått ärva har storebror, enligt lillebror, fått låna av låna av lillebror förut. Och jag kan tänka att det är ett fint sätt att de på det hela.  Helst skulle lillebror gå i chinos i glada färger och mjuka snygga collegetröjor hela dagarna. Eller i de där snygga mjukisbyxorna och super Mario t-shirten.  Strumpor är också viktigt.  Det senaste är strumpor med mjuka isbjörnar på som alla på förskolan fick klappa.

Gruppkramar är viktiga. Att sitta tillsammans och äta är viktigt. Kvällsbok är ett måste.  Att vinka i fönstret på förskolan, med slängpussar och kramar är rutin.  Han är expert på fantasibyggen i lego. Och ritar och målar världen i glada färger.

Han gör mitt liv komplett lillebror
Pusselbiten som fick alt att falla på plats
Och en sak är jag säker på
Han gör världen till en bättre plats

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.