Fru Magnolia

Fredag = Sockerbanta och ett bloggtips!

Bildresultat för geleråtta

Jag socker bantar just nu. Alltså undviker socker helt i veckorna. Det är inte enkelt ska ni veta. Det finns ju socker i tamigf*n allt.  Om ni vill läsa på vad socker kan kallas, kika HÄR och förbluffas. Annars så är jag lite less på livsmedelsverkets sockerrekommendationer… gillar WHO’s bättre (HÄR).  Klokt är tycker jag i alla fall det är att läsa på lite om just socker och dess verkan i kroppen. Jag anser inte att man ska nolla sockret totalt. Men med medvetenhet och kloka val kommer man långt. Som någon sa, ”Om ja skulle mata min kanin med geleråttor skulle jag bli anmäld, men när jag ger mina barn oboj, glass eller geleråttor är det ingen som blinkar”. Och det ligger något i det.

Hur som helst. Lagom är bäst, det gäller bara att veta vad lagom är.

Jag sprang på en blogg som jag helt missat här om dagen. Food Pharmacy. Och jag föll pladask. Så klokt skrivit om mat, välbefinnande och små Luke Skywalker’s i tarmarna. Jag kan tycka att andra måbrabloggar kan bli så himla mycket pekpinnar. Men denna mina vänner.  Klokhet och visdom kryddat med humor och lättsamhet. Alltid med knorren att du känner din kropp bäst. Jag hittade receptet nedan där. Jag hade alla ingredienserna hemma idag, så jag slängde ihop caramellen enligt receptet.

Så. Galet. Gott!
På riktigt
Så sluta tänka en massa
löp och kör dadlar och cashewnötter
lägg 7min av ditt liv
och släng ihop vad som kommer att bli det godaste du ätit på länge

Raw Salted Caramel
(Originalrecept HÄR)

Cashewbotten:
2 dl cashewnötter
1 dl kokosflingor
1 msk honung
1 msk mjuk kokosolja
1 nypa salt

Mixa rubb och stubb och tryck ut massan (cirka 1 cm tjock) i en brödform klädd med plastfilm eller bakplåtspapper.

Kola:
20 medjooldadlar (urkärnade)
1/2 dl smält kokosolja

1 tsk salt
1 tsk bourbonvanilj

Mixa allt LÄNGE. När du tror att du är klar så mixar du lite till. Kolan ska verkligen bli till en kola: blank och seg. Tryck ut kolamassan över cashewbotten och låt stå i frysen i cirka 1 timme. Skär upp i bitar och förvara i kylen.

Recept: ”Green sweets and treats” av Erika Billysdotter

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.