Fru Magnolia

Söndag = På en sten i skogen

  img_6952

Vi kände oss lite modiga idag och tog våra cyklar och drog till skogs. Älgjakten började denna vecka, och vi vet att jägarna brukar panga runt i våra skogar. Men vad sjutton, man kan ju  inte låta bli att vara i skogen bara därför. Och ja, vi bar klara färger och höll oss från att gå för långt in i skogen från vägen.   Tanken var at vi skulle plocka svamp, men det var torrt som fnöske i mossan, och en enda svampen vi hittade var röksvamp.  Men det gjorde inget. För vi fick två timmar ute, tillsammans hela familjen.

o161016

Lillebror hade det kämpigt med cykeln idag. Det var jobbigt och trampa och han välte flera gånger.  Cykeln han har är en stålvariant som väger mest av alla cyklar i familjen. Lägg därtill de små hjulen och guppiga småvägar, så förstår man ganska snart varför han välter. Storebror cyklade på bra, och var sugen på att dra ut på småstigarna, men det får bli en annan dag när lillebror inte är med.f161016

Det blev fika på en sten, såklart. Med rullmackor, hembakade dumlegrottor (recept HÄR) och hemkokt nyponsoppa (enligt eget recept). Det är något visst med att fika på en sten ute i skogen. Allting blir så mycket godare och sinnet blir så mycket lugnare.  Och barnen älskar det. Att åka iväg på utflykt tillsammans hela familjen.

Så vi gick lite ”wild and crazy”
leta svamp i älgjaktstider
vi såg varken jägare eller älgar
om någon såg oss
låter jag vara osagt

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.