Fru Magnolia

Lördag = Dumlegrottor – Recept

o161015-2

Det blev lite bakat här hemma idag. Killarna fick baka Dumlegrottor. Storebror läste recept och lillebror ansvarade för dumlekolorna.  Båda två skötte sig med bravur, och slarvade inget.  Det bästa var när jag och storebror räknade ut hur vi skulle göra för att dela degen i 18st lika stora bitar.  Efter lite resonerande fick han till det.

f161015-2

Sen måste jag ge lillebror en eloge för att han inte åt någon kola, eller en massa deg. Han är som sin mor, lillebror, och har en förkärlek till söta saker.  Så jag, om någon vet, vilken bedrift det var.  Storebror åkte iväg till kompis på eftermiddagen, och fick ta med sig några kakor dit. Klart att även han skulle fika på de kakor han själv bakat. Lillebror tog med sig sin kompis hem för att äta mellis hos oss, då han visst vad som väntade, och vägrade äta mellis hemma hos kompisen. Kakorna fick tummen upp av båda barnen, mest av lillebror. Storebror tyckte att de var lite väl söta.

f161015

Dumlegrottor
(originalrecept HÄR)

1 dl strösocker
200 g smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 2 kryddmått vaniljpulver
1 påse Dumlekolor
 18 Noblesseplattor

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör och socker. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ihop allt till en smidig deg.

 

2. Forma 18 kulor och lägg dem i folieformar på en plåt. Tryck ner en Dumlekola i varje form.

3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 12-17 min. Placera en Noblesseplatta på varje kaka så fort plåten tagits ut ur ugnen. Förvara kakorna i kylen när de svalnat.

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.