Fru Magnolia

Onsdag = Stängningsdag, och jag är irriterad

r160921

Det är stägningsdag idag . För samtliga kommunala förskolor och skolor i Västerås. Vilket betyder att i princip samtliga föräldrar i stan idag tampas med att få ihop vardagen. Något som få vet om är dock att det finns en förskola som är öppen och ett fritids. Men det är såklart inget man ”marknadsför”. Men så är det i alla fall. Och lillebror ska idag få göra studiebesök på en ny förskola, då hans är stängd. Han är pepp så klart. Undrar vad som finns för leksaker där. Storebror får hänga med pappan till hanns jobb.

Att man stänger samtliga förskolor samtidigt är för mig ofattbart. Ja visst att man har rätt till kompetensutbildning, men inom alla andra yrken inom den samhällsnyttiga grenen (sjukvård, brandmän, socialtjänsten osv) får man inte stänga ner. Man ska lösa det hela med vikarier eller genom att man ”passar” varandras verksamheter.

Stägningsdagar är lika med magont för många föräldrar. Och jag undrar hur många barn som idag är med sina föräldrar på jobbet. För det är många som precis som vi inte har en släkt i närheten som kan rycka in och passa barnen. Och vård av barn får man inte ta. Visst man kan ta föräldrapenning, men vem har kvar dagar till det efter att barnet är två undrar jag?!?! Hur mycket förlorar samhället på att man gör så här?

Mitt tips är i alla fal att uppge att du har ett behov av förskolan, även på stägningsdagen
för dem har skyldighet att erbjuda förskola om du har ett behov
vi kommer göra så i fortsättningen
utan att blinka
jag önskar att jag visste om detta tidigare

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.