Fru Magnolia

Tisdag= Hjälp i vardagen, matkasse

o160914

Det där med vardagsmaten. Ni vet, man kommer hem, öppnar kylskåpet och tänker ”Jaha, vad har vi här då?!?!”.  Jag är sån, men numer bara varannan vecka. För se, vi har matkasse varannan vecka. Och det är sååå skönt! Visst, det kanske tar 10min längre tid att få maten på bordet, för det är lite mer hackande och receptläsande. Men det är det värt.

Den där veckan när vi inte har kassen blir det ofta pannkaka, carbonara, tortellini,  renskavsgryta eller någon ”mamma-blandning”. Kanske en tomatsoppa eller korv och mos.  Och det är okej. För veckan efter så blir det nya smaker och mycket grönt. Jag gillar det med matkassen, att det är mycket grönt.  ”Men barnen då? Äter dem verkligen det DÄR?” frågar den skeptiske. Och ja, det gör dem. Mina barn äter allt. Eller, de smakar på allt, väljer det som är gott, och äter sig mätta på det. Jag har aldrig, och kommer aldrig, att laga en barn-middag och en vuxen-middag. Killarna vet om det, och har skapat strategier hur dem ska bli mätta på den mat som serveras (nej, inga mackor efter maten om de äter dåligt…). Det gör att när vi blir bortbjudna eller när barnen är hos kompis, så behöver jag inte fundera på om barnen kommer att äta eller ej. Allt funkar liksom, eller snarare, barnen har smarta strategier. Och jag är så tacksam för det.

Vi kör alltså en orginalkasse varannan vecka. Och det funkar finfint.  Idag serveras det sojamarinerad lax med mangosallad och råris. Imorgon blir det köttfärsröra i libabröd. Igår åt vi gnocchi med stekt kyckling, broccoli och gremolata. Nya smaker och kryddor.

Så jag vill slå ett slag för matkassen
Om ni vill, kan och vågar
Prova
Vi är i alla fall jätte nöjda

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Popprinsessan

    Mums, det där lät smarrigt!
    Tyvärr är våra barn ganska kräsna. Eller den lille 5-åringen är en gourmet som äter löjrom, carpaccio, proscuitto osv, Men båda barnen är lite svåra när det gäller grytor, gratänger osv. Sånt som är enkelt och skönt att slänga ihop. Men de vill gärna ha maten ”ren” och helst inte så mycket grönsaker tyvärr. Men vi jobbar på det! Ska också testa en matkasse här om några veckor. Lite trist att när man väl bestämt sig för en kasse så är det flera veckor tills första kommer.. Men det ska bli spännande!