Fru Magnolia

Måndag = Barn som läser

o160914

Bokbussen kommer idag. HURRA! Äntligen ska Storebror få låna Kapten Kalsong. Som han har väntat och längtat. Och lillebror ska väll som vanligt go bananas och leta reda på alla maskinböcker som finns att uppbringa. Alternativt traktorböcker.

Det är ganska mycket böcker i vårt liv. Jag läser just nu väldigt sällan för min egen del. Men det blir mycket barnböcker. Och de böcker som vi läser för storebror nu för tiden är ju riktigt läsvärda, även för mig som vuxen. Nämnas bör här att han läser Kapten Kalsong själv. Den boken undviker jag helst själv. Men ”SVJ”, ”Miljardärpojken” och ”Loranga, Mazarin och Daranjang”  kan man ju läsa utan att faktiskt sitta och längta tills man har läst ut kapitlet. Vilket faktiskt händer när man läser Halvan och Grävskopan för lillebror för femtielfte gången.

Men bokbussen alltså. Jag kanske skulle slå på stort och se om jag skulle ta och låna en bok till mig själv med idag. Eller så inser jag fakta att jag antagligen inte kommer finna ro till att sätta mig ner och läsa under de närmast två veckorna. Ska kanske spara det där med läsandet till jullovet… helt enkelt.

r160914-2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.