Fru Magnolia

Tisdag = Taskig tajming med gräsmatteunderhåll

Ö160904

Det lät så bra när jag körde igång. Klart att det var dags. Och regna skulle det ju göra med. Så kör på bara….

Men ack vad fel det blev. Vi tar det från början. Vår gräsmatta har blivit allt annat än bortskämd den här sommaren. Varken vattnad, gödslad eller klippt. Det har gjort att den ser lite trött ut. Hängig och livlös. Vilket är helt förståeligt. Så i helgen tänkta jag att det var dags att klema den där gräsmattan. Så jag körde igång med att köra vertikalskäraren. Bort med allt dörr i botten på mattan och net med luft. Dela på gräsets rötter så att rötterna stimuleras till att ge mer gräs. Enkelt. Efter luftning var det dags för att så i mer gräs. Och att vattna ner gödning i mattan. Bästa sättet för övrigt att göra mattan är att vattna med gödning. Då går den ner direkt där den ska vara och man slipper bränt gräs. Efter gödning på med topdress. 20 påsar….

Ni förstår vad den där mattan har krattats och klemats hela helgen lång. Och anledningen att det blev just då var ju att det skulle regna. Regna så att toppdressen liksom skulle rinna ner i de där luftningshålen och ta med sig fröna. Om det nar renat?

Nej!

Så nu ser mattan om möjligt ännu mer bedrövlig ut. Helt vansinnigt faktiskt. Och det ligger en svag doft av hönsgödsel över tomten,  en doft som nu även grannarna så klart får njuta av.  Missförstå mig rätt. Visst är det skönt med sol. Men just nu, utifrån givna förutsättningar så får det gärna regna i ett dygn. Tack så mycket!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.