Fru Magnolia

Tisdag = Läxor när man är sjuk

O160906

Det är ju det där med läxor när man är sjuk. Storebror fick med sig en hel hög med böcker igår när han var i skolan för fotografering.  Matte- och svenskaböcker. Veckansord boken och läseboken.  Och då är det bara att kavla upp ärmarna som mamma och hjälpa till.

Denna vecka ska de visst lära sig om vokaler. Okej!? Hur lär man ut detta då? Jag började med att sjunga den gamla slagdängan :

AOUÅ AOUÅ EIYÄÖ
är våra vokaler som ibland vi galer
AOUÅ AOUÅ EIYÄÖ
(melodi: Björnen sover)

Storebror var måttligt imponerad. Efter lite googlande hittade jag dock vokalavsnittet i Livet i Bokstavslandet. Det var visst lite mer tilltalande enligt storebror. Så vi kikade på det tillsammans innan vi tog oss an Glad Svenska. Jag fick verkligen rota i mig själv för att hitta svenskläraren i mig. Storebror var fantastiskt duktig som stod ut med mig. Vi jobbade på i totalt 30 min inkl filmen.  Inte illa för en febrig och snorig storebror.  Jag hävdar fortfarande att vokalsången är svaret på att komma ihåg vokalerna. Så storebror får nog bara finna sig i att han kommer att gnola den i klassrummet när han kommer tillbaka frisk.

Nu ligger han i soffan och vilar upp sig. Vi behöver ta oss an matten idag med. Det ska subtraheras med ental och tiotal. Undra om livet i mattelandet har någon bra film om det…. den här sjuksköterskan är fantastiskt bra på mycket, men mattepedagogik… nja.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.