Fru Magnolia

Onsdag = Virusinfektion och lite matte

H160831

Sista augusti idag. Och jag är däckad i vad som är säsongens första virusinfektion. Bra tajming kan tyckas. Lika bra att passa på när mannen inte är hemma och man ska köra hela hemma racet själv.  Och den där uppladdningen inför halvmaran…. går det lika bra med choklad mån tro?

Nog gnällt om viruset. Sista augusti alltså. Och vilken kväll det blev. Tycker över lag att kvällarna har varit fantastiska sen jag började jobba.  Vindstilla, varmt och lugnt. Sen är ju något speciellt med augustiljuset. Solen ligger lägre och färgerna blir varmare. Jag älskar det.

R160831

Nu ikväll, efter middagen och kvällsduschen spelade jag och killarna spel. Lillebror fick välja själv och plockade fram ett mattespel. Och vips så hade han suttit i 30min och räknat.  Så roligt att se hans nyfikenhet på siffror och tal. Storebror som tyckte mattespelet var för lätt bestämde att vi skulle spela vänd tia istället. Denna gamla klassiker. Jag minns hur vi satt rast ut och rast in på högstadiet och spelade detta kortspel. Vem som vann? Jag såklart.

Nu väntar jag hem mannen i mitt liv. Sk abli så skönt att kunna få vara lite sjuk på riktigt. Eller, ja, jag tänker jobba imorgon, men bara vetskapen om att jag inte behöver ha fullt fokus på hemmet själv gör att jag kan slappna av lite mer. Och förhoppningsvis bli frisk snart. För på måndag sticker han iväg igen. Och nu har jag kört en ”ensamvecka” med virus denna höst. Jag tycker någonstans att det får räcka.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.