Fru Magnolia

Tisdag = Proffsen Cirkus Scott presenterar nordens första ”Musikal Cirkus”

cirkus_scott_babblarna

Minns ni den där kittlande känslan i magen. Den känslan som uppstod när man var liten och tittade högt upp i cirkustaket på lindansöserna. Eller det där kluckande skrattet som aldrig kunde slut när clownerna busade och trixade. Eller känslan av att ”när jag blir stor vill jag också stå på en hästrygg och vara helt i kontroll”.  Och doften av popcorn som slog emot en när man kom in i tältet.

Det är länge sedan jag var på cirkus nu. Säkert 20 (!) år sedan. Och barnen mina har aldrig varit på cirkus, och fått uppleva alla de där känslorna. Det har helt enkelt aldrig blivit av. Det senaste jag såg var Cirkusprinsessan med Cirkus Scott.  En förtrollande föreställning. Men så är också Scott’arna proffs på det dem gör!

Nu sätter Cirkus Scott upp en förställning som kommer att gå på Gärdet i Stockholm mellan den 8-25 september. Denna gång samarbetar cirkusen med Babblarna. Väldigt lämpligt tycker jag, som anser att babblarna är lite cirkus hela dem.  Och detta är ett helt nytt koncept som Cirkus Scott kallas för ”Musikal Cirkus”. Ett koncept som de är först med i norden. Babblarnas musik blandas med våghalsiga akrobater, busiga grisar och glamorösa hästar.

Scott gör dess utom cirkus till så mycket mer än det som händer i manegen. Runt tältet finns cirkusparken. Där kan man prova på att jonglera, hänga i trampets, rida och mycket mer. Nio olika stationer finns det. Detta är för mig något nytt, det fanns inte när jag var liten. Och lite avis är jag på alla de barnen som får prova på att vara cirkusartist för ett litet tag.

Något annat som är nytt är att Womsa.se samarbetar Cirkus Scott och Min Stora Dag. Om du anger koden ”womsa-ger” vid betalningen går 10% av biljettpriset oavkortat till Min Stora Dag. Eller så kan du som biljettköpare ange koden ”womsa” och då får du 10% rabatt på hela köpet . Antingen eller alltså, inte både och.

Och om du inte vet vad Min Stora dag gör, så in och kika på deras hemsida. Jag har sett deras arbete på nära håll då jag jobbade på barnkliniken på sjukhuset.  Och dem gör skillnad, på riktigt. Bryter den grå vardagen för många barn, som på grund av någon sjukdom,  får spendera alldeles för mycket tid av sin barndom i sjukhusmiljö.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.