Fru Magnolia

Tisdag = Altan på gång

H160719 2

Detta är sjunde sommaren i huset. Helt otroligt på många sätt. Sju somrar. När vi flyttade hit fanns inte ens lillebror. Och han har ju alltid funnits.  Hur som helst. Vi har länge pratat och funderat på vad vi ska göra med baksidan av huset. Jag har haft stora visioner om en vinterträdgård, stort inglasat uterum, eller kanske en pergola, eller….. Att bygga en vinterträdgård, på riktigt (ska jag göra detska jag göra det på riktigt, vägrar en haltastig variant som jag sedan ångrar) så får man betala ett antal hundra tusen. Och nej, jag vill inte lägga dem pengarna just nu. Jag lägger hellre de pengarna på pojkarna i form av att jag jobbar mindre.

Men att vi behöver en ordentlig uteplats på baksidan kvarstår dock. Så nu blir det altan.  En lagom stor på 36kvm.  Vilket enligt mig ser pyttelitet ut (man jämför ju gärna med grannen som har en lite nätt på 200kvm!). Det blir en fyrkant med andra ord. Till höger kommer det även att byggas ett cykelgarage, utekök och planteringsbord. Tanken är att vi ska känna in ytan för att vid ett senare tillfälle bygga en pergola över hela/delar av altanen.

Men det känns helt fantastiskt att vi äntligen är igång. Imorgon åker mannen och köper lite virke, och så börjar det svåra jobbet med att sätta ut ramverket. det kommer att ta sin tid och sina svordomar… Men det gör inget, för vi är på gång!

Så nu kör vi
Jag är laddad
För att köra marktjänst
Så att mannen får bästa förutsättningarna för
Att bygga en dansbana
Modell mindre

H160719

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.