Fru Magnolia

Lördag = Midsommarafton

A160625

Vilken midsommarafton det blev igår. den innehöll precis allt sommarn kan önska sig. Sol, regn, försök till dans kring stång (varför kan folk inte bara lära sig att dansa ringdans! ), fiskdamm, tillsammanstid med härliga vänner, glada barn, lite systerjobb, nya bekantskaper och en påfyllning på glädjekontot.   Jag tog tillfället i akt att bara långklänning. Jag älskar långklänningar. Snyggt, enkelt och bekvämt.

R160625

Lillebror hjälpte mig att montera midsommar/födelsedagstårta. En glutenfri variant med både sockerkaksbotten och marängbotten. Fylld med hemmagjord vaniljkräm, lemocurdgrädde och jordgubbar. När den väl serverades efter dansen, så såg den ut som en jordskredstårta, men oj så god den var! Och visst är lillebror fin i sin midsommarkrans. Lilla hjärtat. När tårtan var monterad och klar så fikade vi på resterna, även fast klockan knappt passerat 1 timme efter frukost. Storebror, som om nedtassande från ovanvåningen fick med smaka. Vad tusan, ibland måste man strunta i alla matregler och bara njuta fullt ut.

Ö160625 2

En födelsedagstårta måste pyntas. Så är det bara. så jag slängde ihop några vimplar under tiden barnen pysslade fiskar till fiskdammen.  För vännen mig slog nämligen till med att fylla år på självaste midsommarafton.  Och hon hade bestämt att vi skulle börja fira vid lunch och fortsätta så länge som barnen orkade. Vilket var fram till 22.00.  Mannen i mitt liv bar hem en trött lillebror redan vid 21.00 och jag och storebror stannade kvar ett tag till, för att köra tvåkamp. När vi sedan kom in genom dörren hemma kraschade storebror på hallmattan och sa ”Nu är jag TRÖTT mamma”.  De sov till 07.30 i morse.

Ö160625

Vi drack massor med gotte och åt tills magen stod i fyra hörn. Vi började med sillunch till oss som tål (mannen i mitt liv är allergisk mot sill och tonfisk, något som jag trodde var buffel och båg tills jag stötte på en liknande allergi när jag jobbade på sjukhuset…). barnen fick grillad korv. Storebror åt dock en hel del vitlökssill. Ljuvlig på alla sätt och vis. Både jag och mannen i mitt liv körde alkoholfritt. Så lyxigt när värdarna har god alkoholfri dryck att bjuda på av lite lyxigare karaktär. Inte bara den gamla lokan…

O160625

Efter lunch drog vi oss ner till midsommarstången. Vi pyntade den inför dans och firande. Byalaget ser till att det finns stång, musik (dock ej levande) och en liten fiskdamm. Ledordet är enkelhet enligt mig. Inte konstlat. Och totalt var det 37 personer som tackat ja till inbjudan. Låt mig säga att det var betydligt fler där än 37 personer, och betydligt fler familjer än 37st…  för att inte tala om alla barn. Så härligt med alla dessa människor.  Och jag vet att 95% av de som kom är tacksamma och glada för firandet. De andra 5% förstår jag inte att de ens bemödar sig.

O160625 2

Jag blir alltid lika förundrad över att det är så få som kan dansa ringdans.  Jag blir till och med lite irriterad. Om ni nu ska dansa kring midsommarstången och tycker att det är en viktig del av traditionen, så se till att lära er och era barn ringdans, så traditionen förs vidare (så, nu fick jag det sagt också). Dansen avslutades med raketen och ”Glad Midsommar”.

F160625 2

Också var det fiskdammen då. Ett hundra påsar fiskades ut av bästa fisketeamet.  Vi tog hjälp av grannbarnen som agerade fiskar. Dubbla spön och hoppglada fiskar bådade för succé. Som vanligt räckte inte påsarna till alla barn. Men om firandet hade varit två timmar tidigare, så hade påsarna räckt mer än väl, då det regnade då.  Vilket hade lätt till att mina barn hade fått ära Tom och Jerry påsar till lördagsgodis året ut…. så både dem och jag är glada att påsarna tog slut.

F160625

Så en midsommar helt i min smak.
Tillsammans med vänner som gör gott för själen
Så nu går vi mot mörkare tider
Fyllda med glada dagar

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.