Fru Magnolia

Tisdag = Sju sorters blommor

H160621

Vitmåra, vitklöver, rödklöver, skogsklöver,  gul kärringtand, timotej, ormbunke och något lurvigt som jag inte minns namnet på. Och snart blommar även daggkåpan och älggräset.  Alla dessa underbara vildblommor och gräs växer på ängen på vår tomt. Ljuvligt att kunna gå ut och plocka en vildvuxen bukett bara sådär.  Och väldigt praktiskt om det nu skulle vara så att jag var ogift och behövde plocka 7 sorters blommor och lägga under kudden.

Jag gjorde det en gång. Jag minns det väl. Det var när jag var sådär 12 år. Jag fick kämpa med att hitta blommorna då vi var i Härjedalen.  Men skam den som ger sig, och tillslut hade jag hittat sju olika sorter som blommade. Och jag tänkte någonstans att ”Nu när jag har kämpat så hårt, så måste detta väll funka!”.  Jag sov med buketten under kudden hela natten.  Och visst drömde jag om en pojke. Jag drömde om klassens bråkstake, han som var elakare än elakast.  Jag kastade ut buketten på morgonen genom fönstret.

Det blev aldrig något med den där bråkstaken, såklart. Att lita på skrock har aldrig varit min grej. Jag går förövrigt även under stegar och spottar inte över axeln när en svart katt passerar framför mig. Där i mot går jag på alla K-brunnar jag kan hitta och tänker på mannen i mitt liv varje gång.  Hur skulle jag kunna undvika det?

Så sju sorters blommor under kudden
hoppar jag över i år
igen
för jag har mannen i mitt liv
och två pojkar fyllda med kärlek

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.