Header Image

Fru Magnolia

Pojkmamma, gift med mannen i mitt liv, äter gärna gott, dricker ofantliga volymer med te, lär mig att ta hand om en trädgård, springer för att leva och vill finna lugnet och meningen med livet. För kontakt: anna.werna@gmail.com

Lördag = Nyttigare havrekakor

Publicerad,

 Ö160611 2

Vi ska på utflykt imorgon. Och då ska naturligtvis ha fika med oss.  fikabröd är ovanligt hemmahos oss, och det är inte så att vi har frysen fulla av bullar.  Så ska det fikas, så får vi baka.  Jag googlade runt lite på recept och snubblade över det HÄR.  Och det lät nästan för bra för att vara sant. Enkelt att baka, gluten- och sockerfritt och choklad.  Klart att jag måste prova. Men som vanligt så mixtrade jag lite med receptet. Kan ju inte låta bli.

Havrekakor med choklad och jordnötssmör

1 mellanstor banan
1/2 dl jordnötssmör
1dl hackad mörk choklad
2,5dl havregryn

Kör jordnötssmöret och bananen i mixern till en jämn sörja
Blanda i havregryn och choklad
dela smeten i åtta lika stora bitar
Rulla bollar av varje bit, lägg på bakplåtspapper och platta sedan till dem så det blir lagom stora kakor
grädda i ugnen i  175grader i 15 min
Låt svalna på galler
FIKA!

Ö160611

Jag var såklart tvungen att smaka på resultatet.
Gott! Mycket gott!
Nästa gång kör jag i lite nötter med.

 

 

1 Kommentar

  1. Låter ju jättegott att ha jordnötssmör i dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *