Fru Magnolia

Onsdag = Fikonmarmelad med lime

Fikonmarmelad. Finns det något mer ljuvligt tillbehör till mögliga ostar. Eller till getost. Eller till en riktigt god picorino. Jag tror inte det.  Det finns jättegoda fikonmarmelader att köpa, men det godaste kokar man lätt ihop själv.  Inte komplicerat alls faktiskt. Det jobbigaste är som vanligt den där väntan på att den ska bli klar…
Annas fikonmarmelad
200g torkade fikon
2,5dl vatten
2,5dl råsocker
1krm malen kardemumma
1km vaniljpulver
1 lime
Koka upp vatten, socker, kardemumma och vanilj tills dess att sockret har löst sig. Hacka fikonen så fint som du önskar. Rör ner fikonen i sockerlösningen och låt koka vilt tills dess att du har en simmig konsistens. Det kan ta ett tag. Ha inte för bråttom! Blanda då ner saften från en en lime.  Häll upp i en ren burk och lår marmeladen dra någon dag innan servering. 
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.