Fru Magnolia

Semester vecka 3

Ännu en vecka med fantastiskt väder. Tempot hemma blir lugnare och lugnare. Det är otroligt skönt att bara vara hemma, att inte fara och flänga. Fixa med tomten i maklig takt.

Ute på jordgubbsfälten

Måndag
Morfar och E kom på besök till middagen. Ett litet infall, mycket trevligt sådant. Lilla O uppskattade mycket att morfar kom och busade med hnom. De hade massor de var tvugna att klara av på några få timmar. Leka på rummet, leka med tåget, leka  med gurkbilen, springa tafatt… och planera för långveckan i Skåne.

Tisdag
Jordgubbsplockardag! Eller dag och dag. Vi plockade 8kg på 30 min… O åt nog 8kg på ungefär samam tid. Sen stog jag hela eftemiddagen ocj kokade jordgubbssylt på bären. Eller det blev mer sirap. Den ville inte riktigt stelna.

Herr O’s plockhink

Onsdag.
Utflyckts dag. Vi åkte till Uppsala för att åka rälsbuss med Lennakatten. O vill inte åka ånglok, nej det skulle vara rälsbuss. Vi åkte hela långa vägen till Marielund för att ta en glassfika och leka lite. Sen åkte vi hem igen. O var lyrisk. Så fort vi satte ocss på rälsbussen skulle han äta sina mackor. För det är så man gör när man åker tåg, ätermackor och tittar på utsikten.

Rälsbussen

Torsdag.
Jag bygger klart muren mot huset och janne börjar planera för vedbon bakom garaget. O bygger hinderbanor och springer snabbar en snabbast över dem.

Fredag
Jula… byggmax (vill utfärda en allmän varning angående deras kundservice…. DÅLIG), Beijers. Nu skulle det inhandlas grundelementen till vedbon. Vi bestämde oss för att gjuta själva och släåade därför hem 12 säckar a 25kg betong och tre bärlinor a 5.40m. Man kunde lugnt säga att vi passade in med övriga lowriders i stan. J la upp rutten från Beijers för att på alla sätt undvika vägbulor… På Beijers lekte jag och O att vi var ute och åkte båt. Vi satt på en brädhög, höll upp fötterna, styrde genom haven och njöt av skuggan.

Lördag
Dax att gjuta. Allt är förberätt. Bara att plutta ner betongen i de stora hålen. O hjälpte till att skyffla. Ett tag i alla fall. Sen kom han på att det var dax att plocka rent smultron och hallonbuskarna. Vi gjorde ett försök att cykla ut i skogen för att plocka lite blåbär. Vi hittade mest mygg och smultron, så vi cyklade raskt hem igen.

Söndag
Projekt klippa O’s hår. Han vill verkligen inte det. Han tycker det är hemskare än hemskast. Men nu var det oundvikligt. Det gick relativt bra, förutom att jag råkade klippa honom i örat en gång. Men med lite plåster så löste det sig det med. På eftermiddagen badade vi sjön. Alla tre. Riktugt skönt faktiskt. O var modig och gick själv ut i vattnet tills det att han hade vatten i höjd med armhålorna. Han badade tills han hackade tänderna vå lille rackare. Då lyfte vi upp honom, drog av baddräckten och svepte in honom i en handduk. I solen Mamma!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.