Inte så superofta jag är så här pysslig, men i söndags gjorde vi hemmagjord granola. Så otroligt gott! Det är egentligen min svägerska Elins recept, och jag har delat det tidigare, men här kommer det igen!
Ingredienser:
Hasselnötter
Mandlar
Pecannötter
Valnötter
Havregryn
Solrosfrön
Linfrön (krossade eller hela)
Sesamfrön (svarta)
Melonkärnor
Riven kokos
Tranbär eller russin
Kokosolja
Honung
Kanel
Gör så här!
Hacka nötterna lätt. Blanda alla frön och hackade nötter på en ugnsplåt.
Blanda 2 matskedar kokosolja med tre matskedar honung. Micra en stund så att ingredienserna smälter och det blir lätt att blanda ihop dem. De ska vara flytande!
Häll honungsblandningen över nötterna och fröna. Peppra med kanel (Ta mycket, det ska ligga som ett täcke över nötterna och fröna). Blanda om alltihop.
In i ugnen på 175 grader ca 10 minuter. Håll koll hela tiden, det bränns lätt. Ibland räcker närmare fem minuter.
Ta ut plåten, ha i riven kokos och torkade tranbär. In igen i cirka 5 minuter. Titta på mandeln eller hasselnötterna så att de inte ser brända ut. De ska ha en väldigt lätt gyllenbrun färg.
Klart!
Senaste kommentarer