Frida M Thornberg

Hemmagjord Müsli

Jag är inte speciellt huslig av mig i den bemärkelsen att koka saft, baka och andra wifey-grejer…. Men när jag träffade min svägerska Elin för ett par veckor sedan så bjöd hon på en otroligt god hemmagjord müsli som jag gått och drömt om sedan dess, så igår kväll tog vi tag i detta.

Här kommer det då, Elins recept! Testa, lova!

Musli3

Ingredienser:

Hasselnötter
Mandlar
Pecannötter
Valnötter
Havregryn
Solrosfrön
Linfrön (krossade eller hela)
Sesamfrön (svarta)
Melonkärnor
Riven kokos
Tranbär eller russin
Kokosolja
Honung
Kanel

Gör så här!
Hacka nötterna lätt. Blanda alla frön och hackade nötter på en ugnsplåt.
Blanda 2 matskedar kokosolja med tre matskedar honung. Micra en stund så att ingredienserna smälter och det blir lätt att blanda ihop dem. De ska vara flytande!
Häll honungsblandningen över nötterna och fröna. Peppra med kanel  (Ta mycket, det ska ligga som ett täcke över nötterna och fröna). Blanda om alltihop.

In i ugnen på 175 grader ca 10 minuter. Håll koll hela tiden, det bränns lätt. Ibland räcker närmare fem minuter.

Ta ut plåten, ha i riven kokos och torkade tranbär. In igen i cirka 5 minuter. Titta på mandeln eller hasselnötterna så att de inte ser brända ut. De ska ha en väldigt lätt gyllenbrun färg.

Klart!

Musli1

Musli2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.