Frank & Jag

Svaren från frågestunden

Kul att det var så många som ställde frågor till mig! Här har jag samlat ihop era frågor och besvarat dem så gott jag kan. Happy reading!

Kan du inte visa bilder inifrån huset ni hyr? =) Kram
Absolut! Hade egentligen tänkt göra det någon av det första dagarna, men det ligger alltid leksaker och soffkuddar utspridda överallt, haha. Det kommer ett inlägg :]

Frågor angående huay yang :
♥ är det mycket turister där?
Just nu är det i slutet på högsäsongen och då är det väldigt lugnt här. Men annars skulle jag säga att turistnivån är mellan/låg (vad man nu kan jämföra med). Det är inte i närheten som att promenera på stranden och gatorna i de större turistorterna.

IMG_6110.JPG

♥ hur hittade ni dit? Vanligast är väl Krabi, phuket eller Bangkok osv?
Vi hade inte planerat att åka hit förrän ca 3 veckor innan avresa, vi skulle egentligen till Chiang Mai. Jag hade aldrig hört talas om Huay Yang innan Luddes pappa var här i somras och kollade på hus. Han ville jättegärna att vi åkte ner hit nu, så han hyrde det här huset åt oss och vi vart kära direkt i Huay Yang.

♥ hade ni med er massa blöjor eller köper ni på plats?
Vi hade med oss ett stort paket blöjor och resten köpte vi här nere i Huay Yang. Det finns ett oändlogt utbud av blöjor, men an rekommendera märket MamyPoko. Dom är tyvärr lika dyra som blöjorna i Sverige men suger upp bra och andas.

IMG_6742.JPG

♥ har ni bestämt er om ni ska köpa hus eller inte?
Vi vill jättegärna köpa huset men vi kommer avvakta en vecka till.

Kan inte du berätta om dina bästa resemål i thailand?
Mina favoritresemål är Chiang Mai, Krabi och Koh Mak (utanför Koh Chang). Chiang Mai är en supermysig storstad, men ändå så långt ifrån en storstad du kan komma med all dess kultur och vackra tempel. Dom har även fantastiska marknader, nattliv och restauranger. Krabi älskar jag då allt finns på ett litet ställe, samtidigt som man kan lämna hetsen och ta sig till alla superfina små öarna med longtailbåtarna. Dykningen är dessutom makalös där. Koh Mak är mitt smultronställe där man bara kan vara, bo i en bungalow på stranden för nästan inga pengar alls och bada i havet som är kristallklart och stilla. Sist (men inte minst) älskar jag Bangkok, en väldigt speciell stad.

IMG_7020.JPG
Chiang Mai, Koh Mak och Krabi

Hur det är att resa med barn och hur maten är där för er vuxna och för frank och tips inför resan och under resan?
När Frank var 6 månader var det jättelätt att resa, han sov och åt under flygningen och väl i Thailand så ”hängde han bara med”. Nu när han är 14 månader var det lite svårare att sova och sitta still under flygningen, men han hänger ju med och tycker saker och ting är roligare nu när han är äldre! Jag och Ludde äter det vi känner för men Frank äter antingen barnmat hemma eller så beställer vi in köttbullar, spaghetti, korv eller någon lättare thaimat till Frank. Huvudsaken är att vi skär allt i bitar, att det inte är kryddstarkt och inte stått framme länge (som en del mat på marknaderna gör).

Här finner ni även inlägg med restips som jag skrivit
Ett restips om bilsäkerhet på Thailandssemestern
Att flyga med spädbarn till Thailand
Att packa med barnmat inför resan

Rekommenderar även Kit4Kids.se som levererar barnmat, ersättning, blöjor och solskydd direkt till ert hotell så ni sparar massa plats i resväskan

IMG_7457.JPG
Krabi sommaren 2014

Kan du inte berätta om dina tankar inför att frank ska börja på förskola, förberedelser?
Vi åker hem den 1/4 Frank börjar på förskolan 7/4… Ska jag vara ärlig så har vi inte förberett någonting, men jag är heller inte orolig. Märker vi att något fattas så får vi införskaffa det. Men jag har ju märkt hur kontaktsökande Frank är med andra barn så jag tror att förskolan kommer bli roligt för honom.

Kan du inte berätta om din förlossning, en liten berättelse om den?
Absolut, kan skriva om det i ett eget inlägg!

IMG_0212.JPG

Hur ser dina framtidsplaner ut nu när Frank ska börja på dagis?
Jag kommer gå tillbaka till mitt jobb och Ludde sköter inskolningen!

Vill ni har fler barn och har ni någon tanke när?
Ibland tänker jag att det är så mysigt att bara vara vi tre, vår lilla familj. Men vi skulle kunna tänka oss ett barn till (men inga fler, förutom om det blir twins såklart haha), men när kan jag inte säga. Jag bara njuter av att ha Frank och vill ge honom all uppmärksamhet och kärlek han kan få just nu. Det sker när det sker :]

IMG_3259.JPG

Vad innebär det att vara weddinplanner? Låter som ett drömjobb!
En bröllopskoordinator/weddingplanner hjälper blivande brudpar med planeringsprocessen av bröllop. Antingen med delar av planeringen eller som en avlastning under bröllopsdagen så att brudparet kan njuta fullt ut av sin stora dag.

Hej! Har ni köpt huset i Thailand än?
Nej, inte ännu! Men köper vi så kommer det att ske inom en vecka och då berättar jag såklart det.

Tjänar du några pengar på bloggandet?
Ja, men det är inget jag försörjer mig på.

Hej, vad fotar du med för kamera? Tycker du tar väldigt fina bilder!
Tack! Jag använder en Canon EOS 70D. Jag har lite olika objektiv, men just nu har jag bara med mig ett 18-55mm objektiv till Thailand.

IMG_7010.JPG

Hur blir man weddingplanner?
Det finns en utbildning hos Bröllopsakademin

Hur mycket spenderar du på Franks kläder varje månad ;)
Det är olika från månad till månad, men kanske runt 1000-1500kr? För ett år sedan spenderade jag rätt mycket, men då växte han ur sina kläder på nolltid.

IMG_2354.JPG

Hur träffades du och din man? :) Var det kärlek vid första ögonkastet?
Det roliga är att jag och min make träffades när vi unga, för kanske 12-13 år sedan. Och nej, då var det inte kärlek vid första ögonkastet. Men sedan tog vi upp kontakten igen i slutet av sommaren 2011 och sedan dess var vi oskiljaktiga.

Vilken är din favorit mammablogg?
Jag känner ganska många mammabloggare och tycker det är kul att läsa vänners bloggar. Dom jag läser är t.ex Tvillingmorsan, Atousa Pink, Deers, Nyponbebis, It’s You m.m.

IMG_4627.JPG
Atousa och jag

Läser du endast mammabloggar eller andra t.ex mode, makeup och mat.
Jag brukar läsa Jennys matblogg och Bambi blogg, dom lägger alltid ut jättegoda recept. Sedan brukar jag kika in hos Elsa Billgren lite då och då, älskar hennes stil och foton. Jag följer även flera modebloggerskor på instagram, såsom Angelica Blick, Victoria Törnegren m.m.

Har du nåra personliga mål med din blogg. Jag menar t.ex mer läsare, ökad publicitet etc.
Nej, jag har inte som mål att bli en känd bloggare eller kunna försörja mig på bloggen. Jag tycker det är kul att folk läser överhuvudtaget. Syftet från början var ändå att detta skulle bli som en dagbok jag kunde gå tillbaka och kika i :]

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.