Frank & Jag

Pecorinorisotto med rostade tomater, rucoladressing och lufttorkad skinka

IMG_9463.JPG

Ikväll har jag lagat Pecorinorisotto med rostade tomater, rucoladressing och lufttorkad skinka. Här är receptet för 4 pers:

1 gul lök
1 förp lufttorkad skinka (ca 10-11 skivor)
300 g risottoris
100 g riven pecorino (finns färdigriven i påse)
40 g rucola (1/3 förp)
4 tomater
2 1/2 vitlöksklyftor
1 tsk honung
2 tärningar kycklingbuljong
Olivolja
Olja
Salt
1 tsk socker
Svartpeppar
Vitvinsvinäger

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Halvera 4 tomater och lägg i en ugnsform. Ringla över lite olivolja och 1 tsk honung. Krydda med 2 krm salt och tillaga i övre delen av ugnen 12-15 min.

3. Koka upp 1 l vatten med 2 tärningar kycklingbuljong och 1 msk vitvinsvinäger.

4. Finhacka 1 gul lök och 2 vitlöksklyftor. Fräs all lök och 300 g risottoris i lite olja i en rymlig kastrull. Sänk till låg medelvärme.

5. Späd riset med varm bljong, lite i taget. När det kokat in, rör ner mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut,  ca 20 min.

6. Rucoladressing: lägg 1/3 förp rucola, 1/2 dl vatten, 1/2 vitlöksklyfta (pressad), 1 tsk socker, 1 krm salt, 1 tsk vitvinsvinäger och 2 1/2 msk olja i en mixerbunke. Mixa med stavmixer till en slät dressing.

7. Vänd ner 1 påse riven pecorino i risotton. Smaka av med salt och svartpeppar.

8. Ringla rucoladressing över pecorinorisotton och servera med ugnsrostade tomater och 1 förp lufttorkad skinka.

Smaklig måltid!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.