Frank & Jag

Ett hjärtskärande beslut

För ett tag sedan tog jag och min make ett väldigt jobbigt beslut. Vår fina hund Nero som vi haft sedan 6 år tillbaka har fått bo hos en familj i Norrtälje som vi känner väldigt väl. Det finns några som har frågat varför jag inte lägger upp bilder på Nero längre, så jag tänkte förklara lite kortfattat vad som har hänt.

Nero är en väldigt stark hund och sedan 1,5 år tillbaka så har han börjat dra otroligt mycket i kopplet och jag orkar helt enkelt inte hålla emot när det kommer hundmöten eller han ser en hare (och jag måste gå ut under dagen när Ludde inte är hemma). Jag har tränat honom i flera år, men jag får verkligen inte pli på detta. I slutet av graviditeten höll han på att dra omkull mig flera gånger när det var halt ute och jag är rädd att det ska hända igen när jag har Frank i bärsele eller går med vagnen.

Han har dessutom svårt att finna Franks plats här hemma och går/springer rakt över Frank när han ligger på sin filt eller när vi sitter i soffan. Vi försöker verkligen markera, men det har inte gått något vidare.

Så nu befinner han sig hos den här underbara familjen i Norrtälje sedan vi åkte till Thailand, och det har funkat jättebra. Vi kan hälsa på när vi vill och får massa uppdateringar över Facebook. Dessutom har familjen äldre barn, och jag tror att det är vad Nero mår bäst.

Jag är väl medveten om att köper man ett husdjur så ska man ta ansvar för det, men ibland så händer saker som man inte har kunnat förutse. Och när det gäller Franks säkerhet så går han såklart alltid först, så ni kan bespara mig eventuella pekpinnar. Nero mår inte alls dåligt över att bo hos en annan familj – tvärtom! Han har det superbra där han är nu. Vi skulle aldrig placera honom hos några vi inte kände eller litade på. Så så ligger det till.

nero1 nero2
DSC_0362

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.