Frank & Jag

Vi har gjort egen barnmat!

04

Idag gjorde vi faktiskt egen barnmat för första gången! Och ja, det var verkligen på tiden! Man får verkligen mersmak för att göra mer nu :] Först ut blev köttfärssås och spaghetti och jag tänkte dela med mig av receptet. 

Till 6-7 burkar

400 gr köttfärs
5 dl vatten
400 gr krossade tomater (helst egen, men kolla så det inte är massa salt i om ni köper färdig)
1 pressad vitlöksklyfta
50 gr smör
1 morot
1 msk persilja (andra örter går också bra)
100 gr spaghetti

1. Koka upp pastan enligt anvisningarna
2. Koka upp vattnet och tillsätt köttfärs och slantade morötter. Låt koka tills köttfärsen är helt vit och faller isär.
3. Slå av vattnet/buljongen i en tillbringare. Tillsätt krossade tomater, smör, vitlök och persilja och koka 3 min under omrörning.
4. Tillsätt en del av buljongen i köttfärssåsen tills du får önskad konsistens (jag hällde i ca 2 dl) och rör om.
5. När köttfärssåsen är klar så häller du över pastan och kör med en stavmixer tills allt det blivit en jämn konsistens. Om du tycker det känns torrt så häller på lite mer buljong och mixrar lite till. Klart!

Tänk på…
Köp gärna ekologiska varor.
Gör helst egen tomatkross. Men om du köper färdig så kolla att det inte är massa extra salt i.
Rengör alla köksredskap extra noga när du gör barnmat!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sabina Höglund

    Åh va roligt, måste erkänna att jag längtar lite tills man själv får börja experimentera i köket. Men de är ju ett tag kvar för min del än så länge hehe. Men alltid roligt att få lite inspo för framtiden 🙂