Familjen Davidsson

En annan vardag ; )

Det går verkligen utför när det gäller mitt bloggande ;(   Jag ska verkligen försöka skärpa mig men det har bara varit en sån full vecka!

På förmiddagen har vi ju haft inskolningen och sen har jag fått fara direkt till jobbet 🙂 Väl hemma sen så har det ju varit en massa sysslor som ska göras.  Så när kvällen är kommen så vill man bara gå och lägga sig 😉 Jag hoppas att det ska bli lite mer ordning nu när man bara får landa lite.

Inskolningen är nu färdig och det har gått så otroligt bra 🙂  Maja har varit lite ledsen i knappt någon minut sen har det gått över. Hon har lekt och ätit utan några konstigheter.  Sovit middag har hon inte testat än utan det ska hon få göra imorgon då det är dags för den första riktiga hel dagen på dagis. För Nils och Isak har det också bara flutit på. Nils har väl varit något osäker ibland men då har Isak varit så gullig och tagit hand om honom 🙂 Isak har nog tyckt bättre om dagiset nu när syskonen går där 🙂

När det gäller mig och mitt jobb så har det varit mycket att ta in. Samtidigt är det en fördel att man är van vid en hel del liv och rörelse 😉  Kollegorna är  jätte trevliga och jag känner att jag har fått komma in i ”gänget”  Mina arbetstider blev jag nöjd med också. Jag jobbar tio till halv fem mån, tis och tors. Sen börjar jag inte förrän halv ett på onsdag som är den dagen jag stänger vid klockan sex. Onsdagarna kommer vi inte lämna några barn på dagis utan då löser vi det med att Fredrik är hemma på eftermiddagen med dem istället. Känns skönt att de får en ledig dag så mitt i veckan.  Fredagarna har jag ett rullande schema så där blir det lite varierade schema.  Så jag är nöjd då vi kommer att slippa stressa på morgonen och jag kan få skicka iväg alla skolbarn i lugn och ro på morgonen.

För övrigt så försöker jag lära mig en massa namn på barnen samt att hitta och lära mig jobbet.

Annars så rullar det på som vanligt.  Fotbollen har dragit igång för Carl och Lina. Det märks också att det börjar bli dags för lite skola. De börjar bli lite rastlösa här hemma 😉 Det är ju nu bara några dagar kvar för på onsdag drar det igång.  Vi vet fortfarande inget om hur skolbussarna kommer att köra.  Är lika uselt varje år att de inte hör av sig förrän någon dag innan. Jag hoppas att det blir en vettig tid vi får och en inte allt för lång runda. Vi får väl se när de behagar höra av sig.

I fredags hade jag min första öppning på fritids. Så då gick jag upp redan vid klockan fem. Jag var jätte nervös för allt ifrån att gå in med mitt passerkort och alla nya barn som jag skulle ta emot. Fast det gick bra det med.  Hade även en snäll kollega som kom lite tidigare för att backa upp mig 🙂

Jag slutade vid tolv denna dag och Fredrik hämtade upp mig efter att ha hämtat barnen på dagis.  Väl hemma så blev det till att städa och fixa. Tjejerna var duktiga och bakade daim cheescaken.  Vi hade nämligen kalas för dem och Carl igår,  skönt att kunna slå ihop lite kalas 😉

Senare på kvällen for jag iväg för att träffa mitt gamla bowling gäng för den årliga sommar träffen.  Det blev lite grillat och en massa trevligt prat 🙂  Åkte hem vid tio snåret och då hade mina föräldrar kommit. Så vi pratade lite innan det var dags att krypa till kojs efter en lååååååång dag.

Lördags morgon startade vi vid halv sju på morgonen med en morgon pigg Maja.  Vi hade lite att göra så det gjorde ingenting att dagen startade tidigt.  Vi började med att baka en äppelkaka i långpanna och sen bakade vi dubbel sats bullar.  Så då hade vi fikat klart till kalaset.

20140816_075819

Vi tolv kom Fredriks föräldrar och bror med familj och sen firades det.  Så nu har vi haft sista kalaset för barnen för i år 🙂

Så idag tänker jag bara försöka ta det lite lugnt innan en ny arbetsvecka drar igång imorgon 😉

Ha en bra dag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Hej Linda!
    Vad roligt att du skriver! Det är så roligt att gå in till er och läsa lite om er vardag, även nu när kamerorna har slocknat. Er familj verkar så härlig. Jag och mina döttrar har sett om senaste säsongen av familjen annorlunda, enbart för att vi tycker så mycket om er. Min yngsta dotter älskar när du säger något i stil med att ”luktar kossorna blä” ;-). Det vore roligt om du fortsätter att skriva lite ibland. Men känn ingen press med bloggandet. Ibland har man lust, ibland mindre ;-). Vad skönt att vara färdig med firandet av barnen. Ni har inget höst/vinterbarn? Lycka till på nya jobbet, och självklart blir vardagen lite enklare när ni kommit in i rutinerna :-).

    Kram
    Jenny