Familjen Davidsson

Grattis!

Mirka och Peter Norrström ska nu ha sitt 13:e barn och på nätet förfäras vuxna människor. Mycket märklig inställning tycker jag. Om de vill ha 13 barn är det deras ensak och inget som människor ska ha för mycket åsikter om. Det är ju inte olagligt, eller?
Om folk har åsikter om homosexuellas rätt att skaffa barn så är man homofob, om så kallade ”storfamiljer” får man tydligen ha vilka åsikter man. Enligt mig får homosexuella skaffa exakt hur många barn de vill då det blir väldigt konstigt om man blandar ihop föräldraskap med sexualitet.
Jag har aldrig träffat Mirka och Peter + familj men jag antar att deras barn är som vilka andra, varken bättre eller sämre. När det kommer till att barnen inte kommer att lyckas i livet frågar jag: Vad är att vara ”lyckad”? Det måste väl vara att de är lyckliga, eller? Många vuxna med bara ett eller kanske inga syskon sitter i fängelse, är narkomaner m.m. Breivik och Nord Koreas ledare Kim Jong Un har bara ett syskon, se hur dom blev 🙂
Varför möts ett besked om ett väntat barn med negativa kommentarer? Själv blir jag alltid glad när jag hör om att någon i omgivningen ska få ett barn, oavsett hur många de har innan. Att se yngre människor, 18-24 år, skaffa barn är också roligt då det tyder på framtidstro. Om någon köpt en ny bil eller båt för några 100000 kr möts de av gratulationer, men inte om man skaffar ännu ett barn. Om 25 år är bilen skrot men barnet är kvar och förhoppningsvis en bra människa. ”The house of Mirka and Peter” kommer att vara i evighet 🙂
*Till Mirka och Peters barn vill jag säga: Var stolta över era föräldrar för de är mer ”rock´n roll” än de flesta.
Grattis till Mirka och Peter! Själv kan jag inte tänka mig 13 barn men det betyder mest att jag saknar stora visioner för mitt liv. Och nu är jag för gammal också…….:)
/Fredrik

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Håller inte alls med. Jag ser det som oansvarigt när Peter dessutom inte är kry. Sen är det ju deras val men om peter inte orkar något mer nån dag, vill säga blir jättesjuk så kommer ju mirka stå själv med 13 barn. Jag har sett ALLA avsnitt av familjen annorlunda och följt mirka i hennes blogg i några år. Men det finns en gräns liksom när den ena föräldern börjar bli till åren och redan har 15 ungar. Känns mer som ett rop på uppmärksamhet i mina ögon.

    Sedan, ni har en av dem bloggar jag tittar in på dagligen. Ni har ett sådant intressant liv och mycket fina barn! 🙂

    Fortsätt blogga och ha lika kul tillsammans!

  2. Lina

    Självklart får alla göra som dem vill. Tror bara att man jämför med sitt egna liv och hur man själv har det. Jag skulle känna mig otillräcklig och ha dåligt samvete om jag inte hade tid med varje barn. Vi har tvillingar som går i samma klass. Bara detta med läxor tar ju en enorm tid. Min man eller jag sitter med barnen i timmar ibland inför prov och annat. Tänker bara hur det skulle gå till med ytterligare 11 barn. Men man är som sagt olika och var och en gör som man vill. Det är väll alltid goda nyheter att någon är gravid. Hade gärna en gång i tiden haft en tredje om inte mannen satt sig på tvären:-)

  3. Familjen Lindvall

    Bra skrivet! Du har talang för det här med bloggandet, kul att nu båda skriver 🙂
    Vi har bara tre barn än så länge men drömmen vore fler! Men kan garantera att man skulle bli ifrågasatt vilket är tråkigt. Ska sånna människor förstöra ens dröm?!
    Kram till er fina familj! Linda

  4. Lena

    Jag håller verkligen med dig!Bra att du tar upp det på din blogg.Följer Tolvbarnsmammans blogg, din blogg o det är alltid så roligt att läsa om er o alla barnen.Har själva bara två adoptivbarn som vi älskar över allt annat.Men resten bör väll vara upp till varje familj att avgöra.Ha ett skönt sommarlov alla barn o föräldrar som bloggar på Loppi.Stor Kram

  5. Eva

    Bra skrivet Fredrik!
    Jag följer Mirkas blogg och det är skrämmande vad en del kan häva ur sig. Vuxna människor!
    Vill man ha många barn så är det väl upp till dom, ingen annan har med det och göra.
    En familj i England väntar sitt 17:e barn =)