Familjen Davidsson

Helgen i Skåne :)

Jag har haft lite semester nu ifrån bloggandet, Fredrik har varit lite aktiv här istället 🙂 Det är alltid lika roligt och spännande att läsa hans inlägg. Han skriver ju väldigt fina saker till mig som känns smickrande att läsa. Själv är jag nog inte lika duktig på att formulera mig så i ord som han. Fast jag hoppas att jag visar det bättre i handling älskling 😉

Förra veckan har rullat på i ett snabbt tempo. Vi har hunnit avverka ett ridläger för Lina och Axel har avslutat sin simskola. Han har en vecka kvar sen innan skolan drar igång. Det är så bra med simskolan då det är varje dag för då hinner de lära sig lite mer.

I fredags så åkte Carl på ett litet fotbolls läger med klubben. De skulle spela cup. Så vid klockan ett så lämnade jag av en glad och förväntans full grabb. Han skulle komma hem på lördags kvällen. Då vi nu skulle vara borta i helgen så var vi ju tvungna att lösa natten till söndag. Carl själv tyckte lite kaxigt att han minsann kunde vara själv hemma men det sa vi till att det var nog inget bra alternativ. För jag skulle vilja se hur kaxig han skulle vara i ett stort, tomt hus när mörkret faller på 😉 Sån tur var så kunde vi lösa det med hjälp av att han skulle få sova hos sin kompis istället. Så kompisens underbara föräldrar ställde upp och hämtade hem honom och förbarmade sig över honom tills vi kom hem 🙂 Tack!!

Efter att Carl var avlämnad så var det dags för mig att fara hem för att packa inför helgen. Precis som Fredrik skrev så spelar det nästan ingen roll, om man ska vara borta ett dygn eller flera för det är lika mycket saker som ska med förutom lite mer kläder förstås 😉 Då vi skulle bo i en uthyrnings lägenhet så behövs det ju en massa sängkläder och handdukar mm. Det är ju fördelen med hotell förstås att man inte behöver tänka på sånt. Sen är det ju lite friare att bo för sig själva då man har mindre barn som kan röra sig lite mer fritt och man kan äta lite mer när man vill.

Anledningen till våran resa är ju som Fredrik skrev att vi skulle till ett dop. Det var mitt lilla kusin barn som skulle döpas. Vi kom iväg i vettig tid här ifrån på lördags morgonen. Vi hann även med ett litet fika stopp innan dopet skulle börja vid två. Då dopet skulle hållas ute så var vi ju lite väder beroende men turen var på dop barnets sida idag. För solen sken ikapp och strax efter de första gästerna hade åkt så kom regnet, så det var tur 🙂 Dopet var jätte fint, det var jätte goda smörgåstårtor och otroligt fin tårta till efterrätt. Barnen var också nöjda då de träffade en massa andra barn som de lekte med.

Efter dopet så åkte vi till lägenheten för att bädda sängarna och fixa ordning lite. Därefter så for vi hem till min moster för att grilla lite hamburgare. Vi åkte senare därifrån mätta och belåtna efter en kanon fin dag 🙂

Photo_Collage_Maker_gfaWxv[1]

Axel gillar att ha skjorta och klä upp sig när vi ska bort men Isak är det inte ens lönt att försöka. Så han valde sin egna stil med favorit tröjan med Angry Birds på 😉 Maja fick dagen till ära lite blommor i håret 🙂

Söndagen tillbringade vi med att umgås med mina föräldrar och moster Vi var i lekparken lite. Jag och mamma, min moster och Emma for iväg en sväng för att kolla in en rea som skulle ha en massa märkeskläder. Det fanns en hel del att titta på där men jag har redan en hel del så det blev bara en kjol och en klänning till Maja.

Vi började den långa resan hem vid fyra tiden och var hemma runt sju på kvällen. Barnen somnade innan vi ens hade kommit utanför Helsingborg. Då vi hade kört nästan halvvägs så vaknar Isak med ett illvrål, han hade fått nackspärr! Han var inte heller riktigt vaken men skrek gjorde han, törstig var han med. Så fast de minsta sov som bäst och man helst hade velat fortsätta köra så var det bara att stanna vi närmsta rast plats. Naturligtvis så vaknar ju alla så det var ju bara att plocka ut en efter en ur bilen. Vi hade tur att det var en liten lekpark där så det blev lite fika och lek innan vi fortsatte hemåt. Sån tur var så förflöt resten av resan ganska bra förutom lite ljud ifrån en missnöjd Maja lite då och då. Bort bar men hemma bäst!!

Photo_Collage_Maker_0SgF2C[1]

Idag har vi mest bara landat lite. Jag har passat på att tvätta en del medans det har varit uppehåll. Jag, Lina och Emma for till stallet en sväng. Det blev en liten sväng i skogen med hästarna. Vi var även lite uppe vid ridbanan en sväng. Så tur var att vi var där för rätt som det var så kom det världens störtskur så vi gick in i manegen tills det blev uppehåll igen.

Nu ikväll har vi fixat och trixat lite med att stänga in våra han katter i ett rum och en hona med unge i ett annat. För imorgon ska hanarna bli några kulor fattigare och då får de ju inte äta något i natt medans den andra måste ha sin mat då hon ger di. Så vi får se hur natten blir 😉

Jag säger i alla fall God natt!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Linda

      Hej!

      Ja, hon växer så det knakar! En lång och smal tjej med ett hett humör 😉
      Hoppas att allt är bra med er!!!

      Kram!!