Familjen Davidsson

Ett par dagar i ett svep :)

Oj, det var ett tag sen jag skrev nu men vi har ju inte varit hemma på hela helgen. Vi for ju till Göteborg i lördags förmiddag till mina föräldrar. Det var ju delvis för att det var ett bra tag sen jag var där, men även för att vi behövde köpa kläder och skor till konfirmationen samt skolavslutningen.

Vi åkte allihopa utan Fredrik och Carl. Carl valde att vara hemma då jag tror att han tycker det är lite mysigt att få pappa för sig själv 😉 Tyvärr var han inte så pigg när vi åkte. Det verkade vara en förkylning på gång men så här i efter hand undrar jag om det inte är någon form av allergi 🙁 För flera gånger så börjar hans ögonen att rinna och svida. Jag hittade lita ögondroppar i medicinskåpet som jag droppade i ögonen på honom och det blev mycket bättre. Så vi borde kanske kolla upp det.

Vi hann nätt och jämnt bära in våran packning innan vi for iväg till alla affärerna för att handla 🙂 De små lämnade jag i mammas vård 😉 Så det blev jag, Lina, Elin och Emma som åkte. Vi hann med några affärer i alla fall innan de stängde. Nöjd över att fått inhandla det mesta så åkte vi tillbaks. De små var överlyckliga över att ha en lekpark precis utanför dörren att springa ut till. De var ute i stort sett hela kvällen tills det var dags att sova. Fast de var jätte trötta så tog det lite tid innan Axel och Isak lyckades somna då det alltid är lite spännande att sova borta.

Söndagen bjöd på ett härligt men varm och lite klibbigt väder. Jag bestämde mig för att höra i fall min gamla lärare sen mellanstadiet var hemma. Hon är snart åttio fyllda men ack så rolig 🙂 Turligt nog så var hon hemma så vi åkte dit med lite fika 🙂 Vi tillbringade ett antal timmar i deras trädgård. Det var så roligt att få träffa henne igen samt hennes norske sambo. Barnen lekte med sina traktorer och spelade ett gammalt krocket som de hade tagit fram. Framemot eftermiddagen bröt vi upp då vi skulle tillbaka för att äta lite middag innan det var dags för mig och tjejerna samt min syster att gå på bio. Det var en film som tjejerna har tjatat länge om att de vill se då de har läst böckerna. Det var filmen Divergent. Jag visste inte så mycket om filmen men den var otroligt bra får jag säga. Tjejerna var lite besvikna då de saknade mycket ifrån böckerna. Det bästa var ju dock den snygge huvudrolls innehavaren 😉

Medans vi var på bion så hade mamma badat de små trollen där hemma. Så det var bara att fortsätta att ta vid nattningen. Emma och Elin gick hem till min syrra då de skulle sova över där.

På måndagen sov vi härligt nog ända till åtta snåret, så skönt! Jag skulle ta mig en vända till shoppingcentret tänkte jag för att bara hitta det sista och givetvis passa på då det finns liiiiiiiiiiite mer affärer här än hemma i Tranås 😉 Innan jag ska åka så ber jag bara Elin att prova sina skor en gång till så hon verkligen var nöjd med dem. Då säger hon att nej, de passar nog inte! Så det vara bara att inse att vi måste hitta skor till henne innan vi skulle åka hem igen. Det är minsann inte det lättaste. För hon är verkligen inte förtjust i att prova skor vill jag lova. Vi hade ju inte heller så många timmar på oss då vi hade tänkt hinna hem igen innan Lina och Emmas ridlektion började. Efter tre sko affärer hittade vi äntligen ett par som dög. Vi stressade hem och slängde i oss lite middag och sen for vi i raket fart hem. Emma lyckades få tag i en tjej som kunde hjälpa oss att göra i ordning hästen åt oss då det skulle bli alldeles för stressande annars. Lektionen börjar halv fem men vi kom hem kvart i. Slängde ut alla de små barnen ur bilen och Lina och Emma bytte om på tre röda. Klockan fem satt Lina på hästryggen. Snabbt jobbat vill jag lova. Kan tyckas dumt att stressa så men i och med att Lina har missat ett par lektioner nu och vi har ingen chans att hinna ta igen alla dem så ville vi nyttja den här. Allt funkade fint i alla fall. Emma red sina lektioner som vanligt.

Dagen var dock inte slut än. För jag och Lina for och handlade lite till Fredrik så att han kunde göra våfflor till kvällsmat. När Lina var avlämnad så åkte jag vidare till frissan som så gulligt tog emot mig i sista minuten. Det blev ett bra avslut att få lite tid att varva ner i frisör stolen 🙂 Behöver jag säga att jag somnade gott på kvällen sen 😉

Idag har jag lämnat Isak på dagis. Därefter har jag tagit hand om packningen efter våran helg. For in och handlade lite innan det var dags att hämta Isak och tjejerna. Väl hemma så åt vi middag. Jag såg då att de hade ringt ifrån optikern om Isaks glasögonen. Så strax innan sex for vi in för att hämta ut dem. Isak tog på sig dem som inget hade hänt och där satt de resten av kvällen. Det känns som att han har vant sig vid dem och ser att det hjälper honom att se bättre tror jag. Hoppas nu bara att de får hålla ett tag nu 😉

Resten av kvällen njöt vi ute i trädgården. Det börjar bli svårt att få in dem på kvällarna nu när det är så härligt väder ute 🙂

Imorgon är det dags att börja fixa inför konfirmationen. Vi såg att vi inte blir så många än att vi kan klara det här hemma. Så jag ska avboka lokalen vi har hyrt och så håller vi det här hemma hos oss istället 🙂 Smidigt!

På fredag kommer jag nog avslöja det som har gjort att livet har tagit ett litet lyft för mig i alla fall. Så håll ut!

 

God natt!!

Förlåt att det inte blev några bilder i detta inlägg men det krånglade lite.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.