Familjen Davidsson

Trots den tragiska händelsen så går ju livet vidare. Igår hade vi en härlig femåring att fira 🙂 Det var Isak som fyllde år. Det blev lite frukost på sängen tillsammans med lite paket öppning. Det var jag och Axel som hade inhandlat presenterna. Axel var nästan ivrigare än Isak att få riva upp paketen. Jag fick bromsa Axel ett par gånger då han nästan slet paketet ur näven på födelsedags barnet. Det var en glad och nöjd kille som öppnade sina paket. Det som var bland det bästa var nog en ogräs spruta till leksakstraktorn och ännu en bionicle 🙂 Det var inte lätt sen att få Axel att åka till skolan efter paket öppningen. Han hade ju hellre varit hemma och lekt tillsammans med Isak och de nya sakerna.
Efter lite gnällande så fick han äntligen på sig sina kläder och kom iväg.

20140424_064611[1]

 

Då alla hade kommit iväg till skolan så började jag att städa upp lite då vi strax skulle få besök. Det var Elins utbytes student ifrån Tyskland med familj som skulle komma. De har en sommarstuga här i Sverige så det är andra gången de kommer på besök nu. En sådan otroligt härlig familj. Vi har visserligen inte träffat pappan än men de övriga är toppen. De var fem stycken som kom. Mamman och hennes två flickor och sen varsin kompis till dem. Först ville de inte komma in då vi hade berättat om branden av ladugården, de ville inte tränga sig på sa de. Jag övertalade dem och sa att det absolut inte var några som helst problem. Så de kom in och sen tog vi en fika tillsammans. Bra att man får träna lite engelska emellan varven, det behövs vill jag lova för jag är ingen duktig person på språk 😉

 

De stannade i ca 2 timmar sen skulle de vidare. Då de precis hade åkt så ringde de ifrån skolan. Linas utvecklings samtal hade ju jag missat 🙁 Ändå hade jag ältat den tiden flera gånger i den här veckan. Sådan tur var så fanns det en lite senare tid som vi kunde ta. Så jag slängde ihop lite middag snabbt för att sen dra iväg till skolan. Allt vara bara bra med Lina, hon bara flyter med och är duktig på det mesta.
.
Direkt efter samtalet så åkte jag hem och plockade upp Axel och Isak då det var dags för simskola
Då simskolan var slut så åkte vi en sväng till optikern för att kika lite. Ack vilken nitlott jag tog 😉 Isak och Axel har verkligen hur kul som helst tillsammans men det kan bli lite för mycket av det goda ibland. Så efter ett tag så fick jag ryta till åt dem. De fjantade runt på golvet och pratade bara en massa kiss och bajs prat. Vi skyndade oss därifrån för att hinna hem för att köra Carl och Lina till fotbollen. Lina skulle testa på att spela lite då de har börjat med ett rent tjejlag. Hem igen för en liten stund. När vi kom hem så firade vi Isak lite mer med glasstårta som han hade beställt och sen fick han ännu en present. En ringvält till sin ute traktor. Lyckan var stor!

Idag har det varit lite lugnare. Jag och Isak for tillbaka till optikern för att fixa med hans glasögon. Den här gången passade vi på medans Axel var i skolan. Det gick mycket lugnare till. Vi testade lite olika bågar och bestämde oss för ett par blå. De var jätte fräcka. Tänkte tagit en bild på honom med glasögonen på men han var inte riktigt bekväm i situationen så jag fick låta bli. Jag får ta en sen när han har fått dem 🙂

När vi kom hem så satte vi oss ute i trädgården och bara njöt av det fina vädret. Så härligt! Gjorde middagen som blev lite senare än vanligt men de åt ju desto mer då 😉 När middagen var uppäten så bjöds det på kladdkaka och vaniljsås som barnen valde att äta ute.

20140425_170106[1]

 

Det var lugnet före stormen för sen var det dags för bussen att börja rulla. Det var nämligen disco på skolan. Så jag körde lite i skyttetrafik då de har olika tider beroende på åldern. Axel ville inte följa med. Det var ju maskerad för de som ville. Lina och Carl kom på idén att klä ut sig till sig själva då de är ”kända” ifrån tv:n. De är ju för sköna!
Medans de var på disco så åt de övriga lite fredags mys framför tv:n 🙂

Imorgon är det dags för säsongens och Carls första match i laget. Så dit ska han och själv ska jag en sväng på loppis i kyrkan. Få se om vi fyndar något bra 🙂

God natt!!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Hej! Du har då fullt upp men verkar få ihop det trots allt med alla körningar, hämtningar och lämningar:-) undrar om du har jobbat något mellan barnen eller om du varit mammaledig hela tiden? Vad jobbade du med innan du fick barn? Du är så lik en tjej jag hade i klassen på Annedalsgymnasiet i Göteborg för många herrans år sedan. Trist med er lada och otäckt med det elektriska ibland. Ha en fin helg!

    1. Linda

      Hej!

      Ja, det är lite pusslande men allting går 😉 Det är ju lättare just nu när man är mammaledig men får väl se sen den dagen jag börjar jobba igen. Jag är egentligen utbildad djurskötare men det är ju inte lätt att ha små barn och båda föräldrarna kanske börjar vid sex på morgonen. Så jag skolade om mig till elevassistent när tvillingarna var lite mer än ett år. Så därefter har jag jobbat inom skolans värld, även lite inom förskolan. Så jag har en tjänst inom kommunen att gå tillbaka till fast jag vet inte riktigt var jag kommer att hamna.

      Jag kanske har en dubbelgångare någonstans 😉

      Ha det så bra!

      Kram Linda

  2. Eva Andersson

    Du är för underbar när du skriver. Man lever sig in i din berättelse.
    Jag hoppas att dom hade det roligt på disco och maskerad =)
    Ha en bra och skön helg! Här i Göteborg har vi strålande sol och varmt och skönt.

    Kram Eva.

    1. Linda

      Hej!

      Tack, vad roligt att du tycker om det 🙂
      Jo, de hade allt kul på discot. Axel var ju inte med men han var nöjd över att få vara hemma med de andra. Jag längtar så till att få åka till Göteborg snart. Det var alldeles för länge sen jag var där nu.

      Kram Linda