Familjen Davidsson

Fredrik om eldsvådan i ladugården.

1398212466

Jaha, vad ska man säga?  En av våra ungdjursladugårdar brann ner till grunden och alla djuren som var där inne dog. Det var cirka 60 djur, småkvigor och tjurar, jag har inte orkat räkna ut det exakta antalet. Det fanns ingen chans att få ut några då hela huset var övertänt. Vi fick istället försöka bevaka grannens hus 50-75 meter bort tills brandkåren kom. Vinden blåste massor av gnistor in över deras tomt. Två andra av våra uthus brann också upp och i det ena stod vår slåttermaskin som blev brandskadad.  Som tur var hann vi släppa ut 25 kvigor till tjuren innan påsk, de hade också dött annars. Vad som orsakade branden vet jag inte, det får en utredning försöka avgöra. Det troligaste är väl något elektriskt fel men det är bara spekulationer. Overklig känsla.

Rörliga bilder från Tranås-Posten

http://vimeopro.com/user3417759/brand-tranas

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

    Jag brukar inte kommentera, men detta berörde mig djupt, går ofta och tänker på vad som hände er, det är sånt som inte får hända, har själv djur (bara höns då förvisso). Är en madröm om det börjar brinna.
    Sänder många styrkekramar och tankar.

    1. Linda

      Hej!

      Ja, elden är inget man vill ha att göra med i sådana här situationer. Det är alltid sorgligt oavsett vad det är för djur som drabbas. Man är rätt liten då sådana här saker sker. Jag har och kommer alltid att ha respekt för elden.
      Tack för dina värmande ord!

      Kram Linda

  2. Eva Andersson

    Sänder än en gång styrkekramar till er alla.
    Jag kan säga att det kom många tårar när jag såg filmen.
    Det måste ha varit fruktansvärt och se allt försvinna sådär, med alla djur.

    Ta hand om er!
    Kram Eva.

    1. Linda

      Hej!

      Ja, usch det var ingen vacker syn! Har själv tittat på filmen ett par gånger samt på en del bilder för att på något sätt bearbeta det. Det är nog värst för Fredrik och hans bror som har gått där bland djuren varje dag och sen se allt bara försvinna så där 🙁
      Tack för att du skrev, det värmer.

      Kram Linda