Familjen Davidsson

Så fruktansvärt ofattbart!! Hela ladugården brann ner :(

Det har varit en otroligt tung dag för alla i familjen. Inatt brann en utav våra ladugårdar ner till grunden. Ett femtiotal djur fanns i byggnaden och tyvärr fanns det ingen möjlighet att rädda dem 🙁

Det hela började med att Fredrik kom in runt midnatt efter att ha mjölkat sista passet. Då var allt lugnt och han lade inte märket till någonting konstigt. Då jag lite senare skulle gå upp för att lägga mig så ser jag genom veranda dörrens ruta att det är som ett orange ljus utanför. Jag tänkte att det var ett lustigt ljus, samtidigt fick jag känslan av att brinner det tro. Jag öppnar dörren och möts av en syn som var helt ofattbar. Jag ser att hela ladugården står i lågor! Den var helt övertänd. Jag skriker in till Fredrik som sitter vid tv:n att det brinner. Han tror mig först inte men kommer ut för att se samma fruktansvärda syn som jag. Han skriker bara: Fan! Han ringer sin bror medans jag slår numret till SOS. Fem signaler gick det fram innan de svarade! Jag förklarar vad som har hänt och under tiden slänger sig Fredrik i väg upp till byggnaden. Jag kände paniken komma över att det skulle hända han något med. Efter något som känns som evighet så kommer brandkåren. Det är tillslut runt 20 brandmän som kämpar mot branden. Under tiden kommer Lina och Carl ner som har vaknat av allt ståhej. Jag går in och väcker Emma och Elin. Det kanske verkar dumt men de hade aldrig förlåtit mig om jag inte hade väckt dem. Så tillsammans så står vi ute i trädgården och tittar på händelsen. På runt två timmar är allt nästan borta. Det var ett otroligt snabbt händelse förlopp. Nu är det ju en gammal ladugård så den var ju nog väldigt torr och lätt antändlig. Det gick inte att rädda några djur alls. Grannens hus låg ca 75 m ifrån så det var mest det huset de riktade in sig på att skydda.

IMG_20140423_011604

 

Efter ett tag så körde jag i säng alla barnen och satte mig för att vänta in Fredrik. Han kom vid tre tiden ungefär och vi pratade lite om händelsen. Det var inte lätt att somna sen. Så just nu känner jag ett stort behov av att gå och sova 😉

Barnen fick en lite längre sovmorgon idag. Jag hade inte hjärtat att köra iväg dem så tidigt på morgonen. Så strax innan tio körde jag dem till sina respektive skolor. Jag ringde naturligtvis till skolan först. Alla förstod och var väldigt  tillmötesgående. Visst kunde det varit hemma hela dagen, men jag tyckte det kan vara bra för dem att komma i igång i  istället.

På något sätt måste allting ändå fortsätta. Fast det känns som man gör allting i ett töcken. Så overkligt på något sätt! Blickarna dras hela tiden upp emot platsen där ladugården stod. Man kan liksom inte fatta det.  Om det nu känns tufft för mig så är det nog ingenting mot vad Fredrik och hans bror känner. Jag lider med dem då de har så mycket mer knutet till ladugården.

20140423_15592320140423_155911

 

http://www.expressen.se/nyheter/familjen-annorlundas-ladugard-brann-ner/

Jag tror jag låter resten av dagen få vara för nu måste jag bara sova. Imorgon kommer Elins utbytes student så då får jag försöka vara lite pigg  😉

Tack alla ni som har sänt era tankar här på bloggen till oss. Det värmer!

God natt!!

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eleonore

    Hej vännen!
    Tycker så fruktansvärd synd om er, så hemskt.
    Tänker på er!
    Massa styrkekramar till er.

    1. Linda

      Hej!

      Tack för omtanken! Det var gulligt av dig att skriva några stärkande rader, de behövs! Hälsa Lina!

      Kram Linda

  2. Anneli Svensson

    Ryser i hela kroppen efter att ha läst här, så fruktansvärt för er alla inblandade. Beklagar verkligen allt ni förlorat denna natt. Skönt att inga människor kom till skada att Fredrik inte usatte sig själv för fara genom att gå in och försöka rädda djuren. Varma tankar och kramar till er alla från en som har följt er sedan familjen annorlunda

    1. Linda

      Hej
      Ja, det var en otäck upplevelse 🙁 Jag är glad på ett sätt att det var så illa då Fredrik kom upp dit just för att han inte kunde ingripa. För då vet man inte hur det kunde gått. Tack för de värmande orden!

      Kram Linda

  3. Inger

    Beklagar verkligen! Så ofattbart när sånt här händer 🙁
    Kramar till er från en ko-llega i Hudiksvall.

  4. Viveca

    Åh, så fruktansvärt….

    Beklagar verkligen och skickar massor av styrka till er!

    Kramar från Västkusten

    1. Linda

      Hej!

      Ja,det är verkligen fruktansvärt. Så otäckt hur liten man blir i sådana här situationer.
      Tack för din omtanke!

      Kram Linda

    1. Linda

      Hej!

      Ja,det var en hemsk upplevelse! Inget man önskar sin värsta fiende ens.
      Tack för din omtanke!

      Kram Linda

  5. Caroline

    Nej men fy så tråkigt! Beklagar förlusten av av ladorna och djuren. Måste ha varit en fruktansvärd chock. Tur att ingen av er kom till skada iaf!

    1. Linda

      Hej!

      Nej, mitt allt elände så är jag glad att ingen människa kom till skada i alla fall.
      Tack för din omtanke!

      Kram Linda

  6. Ulrika

    Åhh vad jag lider med er, varje lantbrukares skräck. Materialet går ju alltid att ersätta men djuren är fruktansvärt. Skönt ändå att ni är en stor familj och kan ge varandra stöd, både inom familjen med också bröder emellan. Tankarna finns med er.

    1. Linda

      Hej!

      Ja, det materiella är ju en sak men djuren är ju värst. Man hopps bara att det gick fort så de slapp lida i alla fall. Det är ju lättare då de i alla fall inte är ensamma om händelsen.
      Tack för din omtanke!

      Kram Linda

    1. Linda

      Hej!

      Ja, även om förlusten av djuren är jobbig så hade det ju varit ännu värre i fall någon person hade kommit till skada.
      Tack för din omtanke!

      Kram Linda

  7. Åsa

    Så fruktansvärt hemskt för er. Det är ju endel av ert liv som inte längre finns.
    Hoppas på att allt kommer att ordna sig med försäkringar o allt jobb som nu väntas.
    Kram