Familjen Davidsson

Nu vet vi, glasögon nästa!

Sista påsklovs dagen var kommen. Den bjöd på ett bra väder trots lite blåst. Jag har inte hunnit vara ute så mycket idag då jag och Isak har varit på sjukhuset idag. Det var ju dags för hans syn kontroll. Vi åkte hemifrån vid tio tiden och kom dit med lite marginal. Tyvärr höll de på att bygga om kring sjukhus området så man kom inte åt ena parkeringen 🙁 Så jag och en massa andra snurrade runt där varv efter varv för att kunna hitta de stackars få platserna som fanns. Det hela blir ju inte bättre av att man har lite ont om tid så stressen blir ganska hög uti kroppen. Tillslut hittade vi i alla fall en liten sidogata där vi kunde parkera. Sen skyndade vi oss in och kom endast fem minuter försent.

Vi möts upp av den väldigt trevliga optiker sköterskan som Isak hade träffat en gång innan på bvc. Det börjar med att han får titta på lite olika kort för att se om han kan urskilja saker som gömmer sig. Han fixar det rätt bra. Sen får han se en snutt på film medans hon kollar hans ögon under tiden. Allt sker så snabbt och smidigt så han hinner knappt uppfatta vad hon gör. Vi gör även ett vanligt syntest där jag ser hur han kisar med ögonen för att se. Därefter får han ögondroppar som ska verka i 40 minuter. Under tiden tar vi en fika han och jag, så mysigt med bara vi två. När vi kommer tillbaka så får han titta in i ”tomtekikaren” som hon kallar det. Han är så duktig och sitter stilla så att det går att mäta hans syn.

20140422_115445

Isak bygger med klossar i väntrummet. Kanske inte den bästa bilden 😉 Lägg märke till vilket hår han har innan vi klippte honom.

 

Tillslut så får vi domen. Han ser inte mer än hälften av det som han ska kunna se! Lille vännen. Det är verkligen behövligt av glasögon för honom. Han har både översynthet och astigmatism (ibland felaktigt kallat brytningsfel). Så nu sitter vid med ett så kallat recept till optikern. Så imorgon ska vi ner till stan för att prova ut ett par glasögon. Vet inte riktigt om han förstår innebörden än, fast vi har förklarat för honom. De han säger är att de ska vara blåa glasögon 🙂 Jag hoppas att han själv kommer att känna skillnaden med glasögonen sen så att han kommer att vilja ha dem på sig. Så detta blir en ny värld det här med glasögon.

Då vi kom hem så hann vi knappt landa förrän det var dags att fara till frissan med alla barnen. Förr brukade jag dela upp dem lite men nu gillar jag läget och åker med allihopa samtidigt. Då slipper jag ännu fler tider att passa och köra till och så är alla klippta samtidigt.

Det hela blev ju ett pusslande då Fredrik var tvungen att mjölka så jag hade ingen hjälp av honom. Sen blev det ju inte lättare då de tre stora barnen var utspridda hos sina kompisar. Så jag samlade ihop alla som var hemma, gjorde lite smörgåsar att ta med då det ju tar en stund innan de är färdig klippta. Sen åkte vi först och hämtade Elin hos grannen, på vägen ringer Emma och undrar i fall vi kan ta med hennes rid saker till stallet på vägen. Då åker vi tillbaka hem och hämtar det, svänger förbi till en annan granne där Carl är. Stannar till vid stallet och dumpar av Emmas saker och sen raka vägen till frissan, hänger ni med 😉

Vi fick i alla fall ihop lite barn som fick klippa sig en och en. När det bara var Axel och Elin kvar så for jag hem med de andra då de började bli trötta efter två timmar hos frissan. Väl hemma tog Fredrik emot alla och sen for jag för att hämta upp Emma i stallet för att sedan ta med henne till frissan. Puh, det gick! Så nu är alla fina i året. Bara att börja om med mig sen 😉 Efter frissan åkte jag och lämnade av Elin och Lina hemma sen åkte jag, Emma och Axel för att handla. Vi hade ju inte ätit någon middag än så vi bestämde oss för att fira sista lovdagen med tacos. Sagt och gjort! Middag och kvällsmat i ett blev tacos! Trötta, nyklippta och mätta somnade de gott för kvällen.

20140422_203736[1]

Tre nyklippta killar som varvar ner lite med att titta på traktorer, vad annars 😉

 

Imorgon dra det igång igen! Så om jag ska orka med morgondagen efter den här fullspäckade dagen så måste jag nog gå och lägga mig 🙂 Imorgon ska här städas lite för på torsdag får vi besök ifrån Tyskland.  Det är Elins utbytes student med familj som är på besök då. De har en sommarstuga här i Sverige och ville bara komma förbi en sväng 🙂 Det är andra gången de kommer. Så då vet jag vad som ska görs imorgon 😉

God natt!!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna Thoren

    Hej. Linda o Fredrik!

    Vi är så ledsna över vad som hänt er -fruktansvärt!
    Ta hand om varandra o hälsa alla barnen.
    Vi får höras/ många kramar Anna o Erik o barnen

    1. Linda

      Hej!

      Ja, det var ingen trevlig upplevelse. Ni som har djur själva med vet ju vad det betyder för en och verksamheten. Tack i alla fall för er omtanke, både här och att ni ringde, det värmer!

      Kram Linda
      Ps: Hälsa familjen!

  2. Fredrika

    Hej.
    Jag beklagar så eran fruktansvärda situation:( Vet inte vad man ska skriva när sånt här hemskt händer. Ni är min och barnens favorit familj i Familjenannorlunda därför känns det nästan som att man ”känner er” och att det känns även personligen. Vi skickar massa styrkekramar till er alla.
    Kram Fredrika och Julia i Norrköping