Familjen Annorlunda

Tillbaka till verkligheten:)

Sådärja! I am home. Hemma. IRL. Verkligheten:)

Det är som en bubbla när man är på skolan, och det är helt makalöst fantastiskt härligt på alla sätt och vis. Som en All inclusive-vistelse:) Man kliver upp på morgonen, just precis bara så man har tid att fixa sig hjälpligt ( man tänker efter ordentligt kvällen innan ” Hur lång tid behöver jag för att vaska av mig och kamma håret, klä på mig? Typ en kvart. Max. OK. Så ställer man klockan en kvart innan vi går och masar sig upp. Sen travar man upp till frukosten som är som en liten hotellfrulle, om än lite mindre lyxig, och plockar på sig månadens frukost – yoghurt, smörgås med fint pålägg och ägg, juice och kaffe. Jag äter aldrig så mkt hemma, men på skolan är det annat. När man är klar bara ställer man ifrån sig disken och går till lektionen. Fikapaus – man tar en kopp kaffe och ett äpple, sen lunch som är serverad, bara att ta för sig och ställa iväg disken. Fika igen, middag. Mat var tredje timme typ, som en bebis;) Lite promenad kanske, eller träning. Denna gång en ljuvlig massage. En timmes rygg, axlar och nacke…jag har träningsvärk idag:) och och så skönt det var. Ett eget rum, med tjock-tv, eller lite umgänge i soffan tillsammans med de tre kursare man delar stuga med på kvällen en stund innan man toksomnar i den sköna sängen och sover ovaggad som en stock.

All-inclusive när det är som bäst, inklusive ny kunskap, och sol och härliga människor. ♥

Jag har sagt det förr, och jag säger det igen – jag tänker gå på folkhögskola tills jag dör. Typ. För vilken jäkla energiboost det är.

 

Att det sen är rätt tunga pass i emellanåt är bara kul, vi hade näringslära igår från 8.30-19.30, bara avbrott för mat och fika, och det var rätt trögt att få in nåt i hjärnan sista stunden, men oj så intressant. Idag har vi varit på studiebesök på Väddö gårdsmejeri, och det var jättefint, det är stor skillnad på café och café. Något jag varit på med liknande verksamhet ( småskalig tillverkning av nån slags ätbart plus gårdsbutik) är sunkigt deluxe med gamla korkmattor och ett ihopplock av möbler, sura tapeter och noll klass,  medan detta var rent, fräscht, tilltalande och så hemtrevligt. Jag börjar nästan fundera på att starta mejeri. Eller ysteri…eller vad det kan heta;) och nä förresten, ska jag ha nån form av gård ska den ligga i Australien, möjligen Nya Zeeland. Men jag är imponerad av den fina verksamheten, toppoäng. Givetvis köpte jag med lite ost, som jag gav till mamma och pappa, och syrran fick en kakburk.( med kakor)

Det enda som inte var riktigt bra denna gång var maten…det var husmanskostvecka…och där har jag mina tveksamheter alltså. Vi började med kålpudding. Jag äter inte varm kål, för jag mår illa av både lukt, smak och konsistens, så jag laddade med massor av sallad, men så tänkte jag att jag måste ju smaka. Jag är ju ändå vuxen och kan kasta det om jag inte klarar av att äta det. Med stor tveksamhet tog jag en pyttebit och smakade, och det var ju ätbart:) Inte det godaste jag ätit, men absolut inte speciellt ”kåligt”. Dagen efter var det oxbringa och där blev halva klassen plötsligt vegetarianer;) för kött som är illrött, och stenhårt med fett i det går visst bort för fler än mig. Hellre då nån linsbiff eller vad det var, som var supergod. Idag då så serverades isterband och stuvad potatis. Jag har inte ätit det på många år. Ett otroligt starkt minne jag har sen jag var liten, nånstans runt 4-5 för vi bodde i stan, är att mamma ”tvingade” mig att äta upp en portion sånt och att jag sedan reste  mig från bordet och returnerade det över golvet. Jag klarar inte av lukten av isterband ens, och får rysningar bara av att tänka på det, så jag valde…tadaaaa — kålpudding! Då är det illa, men av två onda ting liksom;)

Men man behöver inte direkt vara hungrig, det finns salladsbuffe och smörgåsar, om man skulle råka ha plats efter den stadiga frukosten:)

 

Vi skiljdes åt, och jag tog bilen hem, i strålande solsken. Vädret har varit otroligt vackert, solen har verkligen gassat och folk har ätit lunch ute, och även om det var jobbigt att köra dit med solens låga strålar rakt i ögonen, och hem med solens låga strålar rakt från sidan in i ögonen, så klagar jag inte. Varenda sån här dag gör att det är en dag kortare vinter:)

Hemma väntade mamma och pappa, och de flesta av kidsen, och det blev kramkalas i en minut innan de återgick till sitt.

Doris har börjar löpa. Vad fan liksom? Hon är drygt fem månader gammal, och nog för att jag vet att hon är en tik och att de löper så hade jag trott att de skulle bli typ ett år. Men nix pix. Och passa på när jag är borta. Mamma och pappa skaffade sånt där tikskydd, som barnen kallar blöja, och Janelle har förklarat lite biologi för ungarna. Det blöder för mycket för att ha henne utan något, och jaha… nu då? Jag googlar och frågar Anna:) men har ni något klokt att säga/råda/berätta så kör bara! Jag har förstått att det är klokast att INTE släppa ut henne lös på tomten ensam som vi brukar kunna göra, men sen då? Och hur länge?

 

Syrran har köpt ett duschdraperi till mig:

help me

Produktbild, och så min bild från mitt stökiga badrum, inte helt lika, men close enough;)

help me dollarstore

Jag hängde upp det utan att någon såg och alldeles nyss så kom Corrinda upp, och gick in i badrummet. Jag sitter i köket och har full utsikt åt det hållet, och såg när hon hoppade högt och sen ryggade tillbaka under ett – Ihhhh, vad faaaan?

:) Jag älskar att skrämmas:)

Nu är det Robban och Patricia kvar, de är inte hemma någon av dem så jag tänker sitta här tills jag sett

deras reaktion;)

Syrran köpte det på Dollarstore i Sveg. Jag kräver att vi får ett Dollarstore i Uppsala NU, vi behöver ett sådant.

Jag älskar den butiken ju, men kan ju inte försvara att åka många mil för att shoppa onödiga prylar..;)

( HIhi, nu kom Patricia hem, öppnade badrumsdörren, tittade in och hoppade tillbaka med ett pip:) – Nää, mamma sådär kan vi inte ha! Jag kommer inte våga gå på toa;) Love it)

I år tänkte jag köra Halloween hela oktober, jag har börjat så smått med en varningsskylt för zombies och en RIP sten:) plus ett duschdraperi och sen kanske det stannar där eller så går vi all in:)

 

Nä, nu ska jag borsta tänderna och krypa ner i sängen, dra täcket över örat och sova lite:) I morgon är en annan dag.

Natti natti :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mittlivochmer

    Dollarstore är superkul! Vi har inte alls åkt till Sala (från Knivsta) enkom för att handla på Dollarstore (och sen stanna på Karlssons i Morgongåva på hemvägen).. Eller jo, det har vi ju.. ;) Men såå värt det! :)

  2. Rebecka

    Min löper ca 3 vecker två ggr/år och sen blir hon skendräktig, får mjölk och är allmänt jobbig ;) en annan viktig sak att komma ihåg är att det tyvärr är vanligt med livmodersinflamation efter löp, har haft tre med det. om du inte tänk ta valpar på henne kan det vara en idé att sterilisera och ta bort livmodern. det är dyrt, men du kan i vissa fall få bättre premie på försäkringen sen, och så slipper man oron att dom ska få det, för tro mig, det är inte kul o se hur dåliga dom kan bli av det.

  3. Rita

    Hej
    Det bästa är att sterilisera henne, det är jobbigt för dom mentalt. Min tik blev skendräktigt och bäddade ”valpar” över allt och mådde inte alls bra.
    Ha en toppen dag!
    /Rita

  4. Catharina Pettersson

    Hej! Det är väldigt olika hur mycket tikarna blöder. Första gången är de lite ovana och vet inte riktigt hur de ska göra. När min tik löper så tvättar hon sig ofta. Blir någon enstaka blodfläck, nästan så att det inte märks. Jag använder inget tillskyndade alls. Är säkert olika på olika hundar. Har fått tipset att använda små barntrosor, klippa hål för svansen, o använda på natten.

    // Catharina

  5. Carina H

    Det vart tidigt för Doris att börja löpa, bra med tikskydd, kan ju komma stänk på sängar soffor m.m. jag köper ica egna trosskydd 50 pack för runt tian , och lägger det i skyddet,sen är det ett himla bytande första veckan, en tik löper 3 veckor,ett bra sätt att komma ihåg är när du ser att on börja blöda, notera datumet räkna fram 6 månader, då får du ett ca när nästa löp startar, sen kan det faktiskt variera i tid , en del löper med 8 månader emmellan, men 6 mån är ett bra riktmärke. löpet räknar man en vecka förlöp ,nästa vecka mellanlöp. tredje veckan börjar det avta. men ca 12 dagar in i löpet är hon som mest karl tokig, håller i sig ett par dar, svansen åker på sidan för vilken hund som helst, men tikar är lite äckliga när dom är i höglöpet. men det går säkert bra med doris.

Comments are closed.