Familjen Annorlunda

Åker till Thailand med ett papper då…;)

antagning

 

Det tog en vecka, så kom det första pappret som ska undertecknas av båda vårdnadshavarna…

Så, jag sätter mig väl på flyget till Thailand då…eller vad? Jag kanske kan fråga myndigheterna hur jag gör, de verkar ju inte tycka att detta är något problem..så då borde de kunna lösa det åt mig åxå väl?

Lägg gärna märke till att ordet BÅDA är markerat….

#fuckyouyoufuckingfuck   Oh så bra det vore med hashtags även här;) Känns lite väl att döpa en hel kategori sådär;)

 

Nåväl, förutom att skratta ganska trött åt ovanstående, så har jag idag fått undan massor av tvätt. Najs.

Fast först så sov jag som en kratta. Jag hatar de här nätterna när jag inte kan sova, men man får väl offra sin skönhetssömn för andras drömmar;)

legender

Men det vore hyggligt om alla kunde drömma om nån annan, vill ni mig nåt är det bara att pingla;)

Vi hade tydligen norrsken här i Uppsala igår, och jag märkte inget. Jag har nog sett det någon gång här utan att fatta vad det är, så det hade ju varit coolt att få se det.Nästa gång:)

Jag somnade vid fem eller så, och upp sju. Jihaa. Not, jag gick såklart och lade mig igen, även fast det tog emot när solen sken och allt var härligt ute. Men man måste för att slippa vara bakis hela dagen utan att ens haft roligt för det;)

Killarna sover hyfsat länge så jag fick några timmars sömn som räddade dagen, och sen rullade den på. Patricia hojtade om att jag skulle komma ut i solen, så efter att ha grejat med tvätt länge och väl gick jag ut och satte mig. Bara för att drabbas av hypernoja över hur det ser ut överallt.

Jisses, det kliar i fingrarna att kratta, och klippa och rensa och åka till tippen och få fram studsmattor och allt, men det är lite tidigt än. Bättre att njuta av solen som visar sig, det andra kan vänta.

Lovelias cykel behövde pumpas, och givetvis var den pumpen puts väck borta. Om någon kan förklara varför det inte är klokt med standardventiler på cyklar, alltså att det finns EN i stället för säkert tio så ut med  språket!

Jag har, vid en snabb räkning i garaget idag, sju olika cykelpumpar. Det ät typ en pump till varje cykel, för ingen ska ju tro att det funkar med samma på allas;) Givetvis är alltid den som ska användas borta…Jag svär långa osande eder varenda gång det ska pumpas.;)

Blir galen. Någon cykel har punka på bakhjulet, men det kanske är som så att Patricias kan funka till Novalie ett tag, sen fyller hon år i maj, och då är det en ny cykel som gäller. Jag har sagt det förr, men bakhjulspunkor är INTE min höjdargren. Det och handbromsar…morr.

Till sist hittade Lovelia pumpen, ute på gräsmattan??? (orka bära in den igen?) och det blev fixat. Få se om det pyser ut igen.

 

En asfaltskille härjade på gatan med nån mackapär som lät illa, skar upp asfalten där fibern lagts ner. Det är väl gång fyra kanske? men nu borde det vara sista gången. Jag misstänker starkt att jag inte kommer kunna köra ut bilen i morgon när jag ska till kyrkis med killarna, så kanske att man ska förbereda sig på att låta dem cykla och själv promenera… Det faller på sin egen orimlighet att jag skulle ha nån extra tid på morgonen iofs;) men tanken är god.

Jag ploppade i lurarna och på med musik och så låg jag där och jäste i solen, och funderade på min nya tatuering som jag ska göra. Snart. Ska bara bestämma mig först. Sist tog det 15 år…;)

 

En annan sak jag funderade på var att jag har bokat en tid hos en massör!

Ja, men kors i taket, ni som säger till mig mellan varven att jag ska sluta gnälla om att jag har ont och boka tid, till sist nådde era röster ända fram;)

Den 31/3 ska jag gå till en kille som heter Fredrik, på Rygg och Muskelpraktiken i Uppsala.

Deras Facebooksida HÄR, man kan vinna behandlingar ser jag;)

På Hälsocoachkursen läser vi om bland annat massage, hur bra det är för allt möjligt, och jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning, för det är ändå lite läskigt på nåt vis. Det gör ju ont och är skönt samtidigt. Jag är ju som ett kassaskåp, så jag ser det här framför mig;)Funny-01

Men jag tror ju att det kommer bli helt fantastiskt:) Sist jag fick massage var….hm, tja, …? ..minns inte. Kan ha varit för 10 år sen kanske. Om man inte räknar in Jamie som knådar mina axlar ofta, men det är inte så stor kraft i hans små nypor ♥ men han kryper ofta upp på stolen bakom mig och nyper försiktigt i musklerna. Det är skönt det med men jag  vet att detta kommer bli ännu bättre. Ser fram emot det, speciellt som syrran varit hos en naprapat en del nu, och får loss massa konstiga muskler, jag kan ju inte vara sämre;)

 

Jamie ja…. idag gick han på toa och gjorde nummer två:) Det är bara mammor och pappor som kan bli så glada över det, för man blir ju liksom orimligt stolt. I brist på en pappa här hemma att dela detta magiska (hehe, nåja) ögonblick med, så rusade jag ut till Patricia och delgav henne den stora nyheten:)

Hon är ju den andra vuxna här hemma, och fattar grejen, och det blev samma stolthet från hennes håll.Fy farao vad muppigt egentligen;)

Men detta innebär att Jamie mycket väl klarar sig utan blöjor. Han kommer kanske åka på en ibland, just in case när vi ska göra något speciellt, men följer han övrigas mönster så är det slut nu. Om han inte får för sig att köra ett bakslag, vilket kan hända, men nu vet han vad som förväntas av honom och han vet hur man gör.

Jag hävdar med eftertryck att man måste sätta hårt mot hårt när det gäller att bli blöjfri. Man kan inte säga: Oj då, blev det en liten olycka här, men det gör inget vi fixar det…. För då fattar inte ungen att det är fel. Hur ska man kunna göra det? Om mamma säger att man ska kissa på toa, och så gör man inte det utan i byxorna, och då är det okey…?Jag kanske inte gapar och skriker om det blir så, men jag är extremt tydlig med att det inte är så det ska vara.

Därför väntar jag åxå in ungarna, så att de liksom är med på tåget själva, annars är det bara slöseri med tid:) Och taskigt mot barnet som inte är på samma tåg utan liksom på ett helt annat. När jag tycker att det är läge så startar jag stora tjatkampanjen, och frågar och frågar om de ska gå på toa. bland är det inte alls dags och då backar jag. Lyhördhet:) Jamie fattade ju det här med att pinka på toa rätt kvickt men har hämtat en blöja för att bajsa, och själv hoppat i den. Han har varit högst medveten om vad han gjort, men inte riktigt vågat frångå de trygga vanorna. Jag har tjatat och pratat och lockat och pockat, men hellre en blöja på än att han bajsar i kalsongerna, alla gånger.

Nu ska jag inte alls slå mig för bröstet, för en gång på toa behöver inte innebära att han fattat, men han är på god väg, och han uppskattade att slippa ligga på golvet och hålla för näsan;)

Sen kan det vara så att den där leksaksbilen i affären som jag mutat med lockar…:)

Nattblöjan är kvar, men bara för att jag inte vill riskera min säng, där han sover…Han är alltid torr på morgonen och har så varit länge.

Duktiga killen min ♥

 

Nu ska jag hoppa i säng, ska ta en vända ner till tvätteriet först bara, men sen förhoppningvis sova.

Dröm inte om mig i natt, okey? ;)

Natti natti:)

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fredrik

    Det går över mitt förstånd hur man ens kan fundera på att resa iväg från sina barn på det sättet.

    Du är mer än välkommen på tisdag, och även om jag brukar ta i lite så ska det förhoppningsvis inte se ut som på bilden ;-)

    /Fredrik

  2. Neta

    Bättre att ringa till skolan så dom är förberedda på att pappret kommer med bara din underskrift. Du får väl helt enkelt förklara att han inte är tillgänglig för er.
    Hoppas ingen klantig lärare lämnar ut dottern bara.
    Ta en kopia på pappret så du har det kvar ifall det blir tjafs. Det är sen hans sak att ta kontakt med skolan för att skriva under senare om han nu ids det. Om inte får det räcka med din underskrift.

  3. Carina H

    Ja . vad ska man säga?? håller nog med föregående talare. mr X sätter spikar själv i kistan, fyll i lappen, prata med din advokat. för så kan han väl för f…..n inte hålla på.

  4. anna

    Vilket as han har blivit! Fyll i blanketten, skicka med förklaring. Skickaa en kopia till hans advokat och till din.
    Hur fan kan man skita i sina barn? Jag finner inga ord som kan förklara hans beteende. Skitstövel är för milt….Hejja dig Carola <3

  5. Anna A

    Ta kopia, prata med advokaten och RING Kunskapsskolan, förklara situationen så hon inte blir av med sin plats.

    Jag fattar inte hur en människa kan bli så förändrad som Perra blivit… Spelade han teater i alla år när han var världens bästa pappa???? Jag blir bara ledsen, sveket blir ju ännu större för barnen när de hade en underbar pappa som ställde upp för dom och sen blev det så här….
    Kram på dig <3

  6. Ida

    Hoppas att det inte blir problem nu för Novalie pga. han är bortrest. Låter helt sjukt att man kan bete sig på det sättet.

  7. Tjejen från Friskis reception

    Hoppas novalie får börja på kunskap i alla fall, jag gick mitt högstadie där och det var den bästa av alla Uppsalas skolor jag gått i, verkligen studiemotiverade och supersuperbra lärare!

  8. Madde

    Skulle tro att han skiter fullkomligt i att lösa situationen om C sms:ar övet bilden. Det verkar vare sig finnas något i hård disken ovanför axlarna, eller handlingsförmåga hos han-som-vi-inte-nämner-vid-namn. Hela situationen från allra första början har han själv orsakat.Och man behöver inte vara allt för begåvad för att fatta att han enbart är ute efter att jävlas med C.
    Nu C så ser du omedelbums till att få ett interimistiskt beslut på enskild vårdnad så att saker o ting funkar för o kring barnen. Han skiter ju fullständigt i dem! Och du lägger inte ett finger emellan nu: från minsta krona till varteviga papper han försöker knäcka dig med. Som nån skrev: han gräver sin egen grop o faller själv däri som han uppför sig. Kram ! Både till dig o dina fina ungar!

  9. Johanna

    Du kanske kan scanna in dokumentet, maila till honom så att han får skriva under och scanna in för att sen maila tillbaka till dig.
    Man kan ju alltid hitta en scanner på bibliotek, internetcaféer eller företag :)
    Jag hoppas det löser sig, tack för en trevlig blogg!

    1. familjenannorlunda

      Skulle aldrig falla mig in :) är han så jäkla korkad så får han skämmas, jag räddar honom inte. Dessutom är han säkert i hennes lilla fattiga hemby i bergen och tillgången på scannrar torde vara begränsad :)
      Jag skriver som det är och skickar in.
      Tack för förslaget ändå❤️

      1. Madde

        Men se för farao till att din advokat fått kännedom om detta innan du skickar in: så att det inte skiter sig på någon punkt för dottern. Och allt han nu gör: det ska du vartefter meddela soc o advokat. Inte lägga på hög: då kan du få ta om mkt om det blir disk. i rätt osv.
        Och förresten: varför ska C jaga honom jorden runt: det är han som i sista minuten drar o skiter i att ta sitt ansvar. Mycket begåvat! NOT!

        1. Madde

          Och naturligtvis har du tagit en kopia på antagningsbeskedet så att det finns i dina handlingar. ( så att datum osv framgår när det kom till dig. )

  10. mamma till 2

    Be ditt ombud undersöka möjligheterna att få enskild vårdnad interimistiskt. Så här kan ni ju inte behöva ha det längre. Ska dottern alltså missa sin plats på skolan för att han är på semester…?

  11. Maria

    Vilken mupp! Verkar ju strunta helt i sina barn så varför gemensam vårdnad? Och det var ju han som lämnade dig så varför hålla på och jävlas med dig? Som sagt, mupp, och till skillnad från många så gillade jag aldrig hans framtoning när ni var med i familjen annorlunda så jag är inte så förvånad hur han beter sig.
    Skilja sig är en sak men att överge sina barn det är lågt!

  12. Anette

    Ja, man kan ju inte börja tro annat än att han vill ha delad vårdnad bara för att jävlas med dig! För nån omtanke om barnen tycks han ju inte ha?? Att sticka iväg till Thailand i detta skede, det kunde han ju gott ha skippat tycker man! För nu om nånsin borde han väl ha visat hur ’bra’ pappa han är och ens träffa barnen de söndagar han bestämt. Verkligen en superförälder som sticker iväg så där *ironisk*.

  13. Ida

    Men på allvar, hur har han tänkt sig allt detta? Hur ska han kunna skriva på några papper när han är utomlands i flera veckor? Fattar inte varför han vill ha delad vårdnad när han uppenbarligen inte bryr sig om sina barn. Jag förstår inte alls hur det går ihop.

  14. sussi

    tycker nästan detta är bra..för ju mera papper han inte skriver under är det mer o mer tydligt för de som ska besluta att det inte funkar med gemensam vårdnad..sätter bara mer spikar i kistan han själv byggt… så detta är bara bra för dig.. kramar ♥♥

  15. 4 barns mamman

    Du undertecknar och skriver på lappen att vill skola od ha en underskrift till får de kontakta X. Inte kul men du har då skött din del. Be din advokat att meddela myndigheten att X inte döl upp i söndags och inte kommer att göra det de närmsta veckorna heller. Kag tycker att det är slut med daltandet nu :-) Stor kram till dig!

    1. Maria

      Exakt. Ta ditt ansvar och underteckna och skicka tillbaka sen får de söka mr X själva. Han gräver sin egen grav så bra alldeles på egen hand, du behöver inte ens se till att putta i honom, det fixar han själv :-P

  16. A

    Haha fantastiskt. Min väns barns ”pappa” tyckte tingsrätten var lämplig att stå kvar som vårdnadshavare med, trots att han lever under skyddad identitet och hot. Det var inte tillräckligt för att försvåra samarbetet, trots att han kan bli tvungen att byta nummer, flytta osv på kort notis. Han är inte alltid så snabb att höra av sig heller…inte har han funnits särskilt mkt i barnets liv heller men väljer, precis som det verkar i det här fallet, att bråka för att jävlas med mamman.

Comments are closed.