Familjen Annorlunda

Träningsvärk from hell, välkommen:)

Oj.

Aj;)

Ni vet Kenoreklamen? Där de som vunnit miljoners miljarder klagar över lyxproblem, som : ”Det är lite svårt att se när man är så här nära..” och så hovrar de i en helikopter vid statyn i Rio, eller ” Ja, sju veckor på Mauritius blir lite tråkigt” :) Älskar dem!

SÅ finns det en där de säger ” Jag har sand överallt” ( allt detta sägs ju på bredaste gotländska, underbart) och just den meningen har vi snott. ” Jag har ont överallt” säger vi på hittepå-gotländska när träningsvärken är riktigt grym. Och det har jag. Ont överallt:) Tack David:)

Värst i rumpan och baksida lår idag, men känner hur det kryper på överallt. Varje gång jag skulle i och ur bilen idag så var det stön och stånk, och så måste jag förtydliga för de som eventuellt hör, så de inte tror att jag bara är gammal och skruttig: Ajajaj träningsvärk!

Det är härligt!

 

Idag fick Lovelia vara hemma på förmiddagen, hon skulle till logopeden kl 10.30 och jag kände inte för att åka och hämta henne i skolan innan, jag tycker det är sjukt jobbigt att parkera där. Det finns ofta inga vettiga platser utan man måste fulparkera och det har ju p-vakterna lärt sig – katchiiiing! Jag trodde att vi skulle till Akademiska, och där är det inte heller så lätt med parkering så jag kände att det var en timmes sparad svordomsosande som vi fick, men så insåg jag att det var inte på sjukhuset. Tur jag kom på det innan i alla fall:)  Väl framme så hittade jag inte rätt nummer på huset, utan fick snurra, och efter två varv så ropade Lovelia att där är det ju. Och anledningen till att vi inte sett något var för att det stått en jäkla lastbil parkerad framför husnumret.. Två minuter sena, bah. Ogillar starkt att vara sen.

Besöket gick jättebra. Lovelia har varit med i ett projekt där logopeder kom ut till skolan och jobbade med vissa barn, det var helt suveränt. Hon har alltid haft svårt med talet, men det backade något oerhört när någon lämnade familjen på det traumatiska vis han valde. Detta får jag såklart inte säga, alla instanser bara fnyser åt det, men det är ett faktum. Hon hade kanske backat även om han skött allt by the book, men nu var det ju på ett gräsligt sätt. Hade hon inte fått den hjälpen från det här projektet hade hon haft mycket större problem idag än vad hon har. Nu är det bara när hon blir stressad, eller uppstissad som hon snubblar på orden, och vissa ljud är inte helt som de ska. Det är svårt att lära sig läsa när man inte kan ljuda rätt, så hon ligger efter i skolan, men inte så det är någon stor grej.

Nästa vecka ska vi tillbaka, och då ska hennes lärare och specialläraren vara med, och få tips och råd i hur de bäst ska hjälpa henne. Lovelia gillar de här besöken, hon älskade sin logoped som kom ut i skolan, och har sett fram emot det här länge:)

När vi var klara där så åkte vi hem, jag pumpade hennes cykel som det var dåligt med luft i däcken och så cyklade hon iväg till skolan, medan jag och Jamie grejade på hemma. Vi satte oss ute, och jäste i solen:) och så kom mamma och pappa förbi och sa att de skulle komma sen så jag kunde åka och fixa fransarna. Nån timme senare dök de upp igen och jag åkte in till stan, och upp till Dau. Hon har precis varit i Thailand på hårkurs, och lärt sig tjusiga håruppsättningar:) så hon var aningens jetlaggad, men såg pigg ut som alltid.

Med nya fransar gick jag sen därifrån, ni ska få se sen:) och var glad hela vägen tillbaka till bilen:)

Jag var sur som ättika när jag skulle till Jordan på utvecklingssamtal för ett tag sen. Det fanns inga parkeringar vid skolan, som är gratis, utan jag fick snurra och till sist parkera vid ett äldreboende där det kostar några kronor i timmen, det är ingen big deal. Däremot blir jag tokig på apparater som bara tar MYNT. Vem fan har mynt i dag? Och i de kvantiteter som behövs för en parkering? Givetvis hade jag noll kronor i bilen, och jag har av princip vägrat ladda ner p-appar, då jag hörde nån beklaga sig över att hon fått betala för den varje månad, som nåt abonnemang. Det kan ha varit helt fel, men ibland är man ju snar att bli grinig, och gäller det p-vakter och apparater så tjurar jag för det mesta;)

Nåväl, jag var tvungen att ladda ner nån, EasyPark, och hejsan hoppsan så smart:) Med den kan man betala för den tid man står, och man kan både förkorta och förlänga tiden via mobilen. Perfekt ju. Jo jag har fattat att det är smart tidigare, men varit grinig. Idag frågade jag en p-vakt dessutom, hur fan det funkade egentligen, såg hon verkligen att jag hade pröjsat? och jo det var visst bara för dem att slå in mitt reg.nr.så fick de fram om jag hade en aktiv parkering. Jag drog fram tiden ordentligt, och fick summan 74 kr… men eftersom jag var tillbaka mkt tidigare blev slutsumman 37kr. Och då debiteras man bara det. Halleluja.

Hemma sen röjde jag, och lagade mat. Haha, eller kokade nudlar;) Det fanns massa rester i kylen som de fick äta, och då får var och en värma det de vill, så det blir minimalt med disk. Robban totaltvägrar rester, och tog väl nån macka eller så sen, men de som var hemma åt och såg glada ut. Det var inga dåliga grejor, både kassler, skinkinnanlår, falukorv och något jag tror var kyckling;) Jag åt inget för jag skulle skjutsa Trixie på gympa, och var inte speciellt hungrig. När de tränade så gick jag runt på Gränby köpcentrum och kikade, och handlade mat.

 

I söndags satte vi upp studsmattorna:)

fika uteOch jag har inga bilder på det, bara på fikat efteråt;)

Barnen hjälpte till att bära ut alla delar, och sen är de riktigt duktiga på att sätta ihop själva ringarna, och lägger ut mattan, samt sätter i fjädrarna. Sen får jag dra fast dem för det orkar de inte. Tre studsmattor, det tar ett tag. Men nu har de så de kan roa sig, de älskar de där mattorna:) Nu måste jag bara jaga rätt på nya kantskydd. Förra året var det slutsålt i mina storlekar, som inte är de mest vanliga tydligen. Såklart man lyckas ju alltid köpa det som är lite annorlunda, det är som svårast så;) Kantskydd är svindyrt, och riktigt tråkigt att köpa eftersom även de som ska vara i bra kvalite inte håller utan trasas sönder efter någon säsong , det är uselt. Men jag letar!

Jamie älskar att vara ute, så här års. Han försöker tappert även på vintern, men det är inte roligt då. Vissa tycker att det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, och förvisso har inte mina ungar några fancy kläder men tillräckliga. Ingen av dem är roade av utelek när det är kallt, blött, grått och eländigt ute. Jag har säkert präglat dem väl:) för jag avskyr sånt väder. Jag kan vara ute dygnet runt när det är vackert väder, men ogillar ”dåligt”. Så är det bara, och jag skäms inte en sekund över att vi är inne mycket på vintern.

Men på våren är det som att släppa ut kossor på grönbete, de cyklar runt överallt, de sopar gatan så de kan åka inlines och skateboard, de hoppar i timmar på studsmattorna och de kan sitta i nåt hörn och bara läsa eller leka med dockor/bilar. Sommartid kan jag lätt bo i en husvagn med fem-sju ungar, men vintertid är det trångt på våra 224kvm. Jag vill ha sommar jämt.

 

Igår besiktade jag bilen, samma ångest som alltid, fast inte lika jobbig. Jag vet att min bil är bra, den är tre år gammal och bör inte bli dödsdömd, men man vet aldrig. Nu gick den igenom utan minsta anmärkning, och det har jag aldrig varit med om:) Dessutom så konstaterade hon att mina lysen stod lite lågt, så hon ställde upp dem, och jäklar vilken skillnad! Redan från början, eller efter några månader när det blev mörkt, jag köpte den i juni och då är det ju ljust dygnet runt typ, så har jag varit lite gnällig över att lyset är dåligt. Ungefär lika som på bussen, och där var reflektorerna dåliga, och dyrt att byta så det var bara att gilla läget.

Men nu har jag ett svinbra lyse:) så det tackar jag extra för.

Jamie har premiärlunchat ute, han kommer att vara mer ute än inne nu i ett halvår, och kan man göra något ute istf inne så kommer han göra det:)

jamieI morgon kommer det en städfirma hit, och ska städa i källaren, jag har liksom typ bara sagt att så ska det vara. Vet inte om det är brukligt men struntar i det, för jag tänker inte betala;) Sen är det avstämning på fredag, och jag antar att det är då som han ska kräva mig på pengar för diverse grejor och jag ska opponera mig och säga att Det borde nog kvittas mot Det va? Så får vi se var det slutar höet enkelt :)

Nu ska jag lägga ifrån mig datorn och sova.

Natti natti:)

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annapanna

    Hej :-) Om du betalar din parkering via sms så tänk på att gå in på företagets hemsida och ändra så du får e-faktura. Annars tillkommer en fakturaavgift som oftast är på 25 kr. Den är SUUUUUR att behöva betala.

    Carola: Nej det är via betalkortet så det ska dras direkt:)

  2. Jessica Johansson

    Så otroligt fängslande du skriver! Den klart bästa bloggen jag följer, jag är helt tvungen att följa dig och din familj.
    Har exakt samma erfarenhet av en skilsmässa men nu med facit i hand var det, helt klart det bästa som kunde ske.
    Är världens lyckligaste nu! Tror att du kommer få allt gott med dig, det förtjänar du verkligen.

    Carola: Tack, tack, tack:) Och vad härligt att höra:)

  3. Lotta

    Jag har också letat kantskydd. Kom fram till att toys’r us var billigast till min storlek (366). De hade tre olika tror jag.

    Carola: Tror de hade ett till mina förra året, som var slutsålt… men ska kolla nu igen:)

Comments are closed.