Familjen Annorlunda

Tack fina fina ni!

Jag är helt slut.
Mentalt efter att igår ha behövt dela luft med någon jag föraktar, inte minst som han inte ens hälsade eller tittade på mig …( tönt) och andra som vi nog kan kalla för paragrafryttare utan att det är helt fel ;)
Och fysiskt eftersom jag i dag , tillsammans med pappa och syrran byggt altan till husvagnen i dryga tio timmar :)
Vi åkte nio i morse och kom hem 23.30.

Jag återkommer mer utförligt i morgon!
Om allt :)
Men ni ska veta att alla era mail och kommentarer lyfte mig, gjorde det hela enklare att stå ut med på nåt vis!
Tack !
Kram och godnatt :)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marre

    Var alla 26 åren tillsammans ni hade inte värt något nu?? Efter allt som hänt måste man vara vuxen och inte beter man sig som han gör. The show must go on. Sanningen hinner ifatt alla och det går inte att förtränga. Allt tjafs är tärande på alla. Må så gott.

  2. åsa

    Det klassiska…
    Han hittar en annan och helt plötsligt så existerar inte de som fanns i hans förra liv…
    Inga barn som behöver sin far och HAN tror i sin enfald att HAN straffar exet när HAN beter sig som ett svin!?
    Nämen, det finns ju faktiskt barn som är de som blir straffade och det gör mig skogstokig!!!
    Förbannade skitstövel!
    Man behandlar inte modern till sina 9 barn med arrogans, hon dög minsann att skaffa barnen med och hon dög att leva tillsamman med innan den nya kvinnan dök upp och fick all uppmärksamhet…
    Nej du Carola, du kan då åtminstone inte få mig att tycka att Per har skött allt bra, han är en skitstövel och kommer att så förbli!
    Sluta curla åt honom och sätt ”hårt mot hårt” och du vet väl lika bra som jag, att det är HAN som är en riktig loooooser!
    DU och barnen kommer att vara de riktiga vinnarna, det är jag 100 % säker på!
    Har varit där själv, fast jag har inte lika många barn som du, men känslan och frustrationen är densamma vara sig man har ett eller flera barn och eftersom du är kvinna, så vet vi ju att det här fixar du och du kommer att stå där sen och förhoppningsvis klappa dig på axeln och säga till dig själv, ”fy fan va jag är bra”!
    Håller på dig jag!
    Ha dé!/Kram

  3. Cattis

    Nu vet vi ju inte om mötet gällde vårdnaden eller det materiella i och med bodelningen, men lagen är ju relativ tydlig i båda fallen så förhoppningsvis blir det i slutänden ett rättvist resultat. Kram

  4. mettemy

    Jag vet ju inte varför han valde att lämna sin fru så det har jag ingen åsikt om MEN det faktum att han helt har övergivit sina barn gör att jag faktiskt anser att man har rätt att dömma enbart utifrån den ena versionen.Man lämnar inte sina barn, aldrig nånsin så därför förtjänar han att bli spottad på och föraktad !!! Å Du Carola är helt fantastisk som fixar att rodda runt allting ensam, tur att du har din underbara syster, föräldrar, vänner och bloggläsare som stöttar dej och barnen. KRAM!!!!

    1. Ida

      Det är ju precis det jag ifrågasätter, hur man kan lämna sina barn. Klart att folk dömer när det är så uppenbart att barnens pappa struntar i de, varför skulle annars Carola vara ensam med de på heltid om han tog sitt ansvar? Att skilja sig och att svika sina barn är två helt olika saker och det inga försvar för att man väljer att lämna sina barn, oavsett omständligheter. Känns bara löjligt att försöka försvara hennes x, det är lika med att säga att det är okej att strunta i sina barn. Och vem tycker det, helt ärligt?

  5. Nettan

    Du är stark.Finns inte många kvinnor som klarar det du gör.Och för sakens skull då jag antar att faderskapet har att göra med att allt är som det blev.Man blir inte pappa bra på att ”göra” barnen.Det är den som älskar & ställer upp 24/7 för barnen som är förälder
    styrke kramar från skåneland

  6. Mormor

    Glömde säga en sak till man gör väl slut först innan man påbörjar ett nytt förhållande detta handlar om vett och etikett har man inte detta som vuxen är det jäkligt dåligt kram Carola

  7. Mormor

    Hej jag är varken kompis med någon av de men Carolas blogg har jag läst länge och jag tror inte att hon ljuger om allt detta Sluggo utan detta är säkert sant och det finns faktiskt män som gör så här har erfarenhet inget ovanligt det var ju per som skaffade ny tjej och var otrogen stackars Carola men hon är stark som klarat av detta själv jag stöttar Carola

  8. Emma

    Ibland är det faktiskt bara en petsons fel att det går åt helvete. Om man lämnar hus och hem och familj utan ett ord och har ljugit länge och blivit ihop med en ung tjej som var anställd och gått bakom ryggen då har man gjort fel!

  9. sluggo

    Jag vet inte hur många av kommentatorerna som är personligt bekanta med dig och Per, men det är nog alla eftersom dom dömer Per så hårt,kanske vet dom något som inte alla bloggläsare känner till. Jag som inte känner er och bara har din version vet ju inte alls hur erat förhållande har varit. Om Per hade en blogg så kanske det fanns en annan sida av historien att ta del av, hur han har upplevt vardagen och vad han bär på för känslor efter att ha läst din blogg. Jag tycker synd om er båda, det finns ingen vinnare. Personligen skulle jag aldrig lägga ut några detaljer av min ev. skilsmässa på nätet. Det är självklart att den övergivna är bitter och det blir lätt att lägga all skuld på den andra och inte se sina egna fel och brister i förhållandet, oftast finns det en orsak till att en vill avsluta förhållandet. Tror inte att Per känner sig stolt över hur det blev men ibland ändrar livet riktning utan att man har planerat det. Jag önskar både Per, dig och barnen en skön sommar.

    1. Ida

      Så du menar att du försvarar Per och det faktum att han inte bara lämnade Carola utan även oig avstånd från barnen? Eftersom Carola skrivit flera gånger att hon är helt ensam med barnen utan engagemang från deras pappa så finns det ju ingen annan förklaring än att han inte bryr sig om sina barn. Att skiljas är väl en sak men att lämna sina barn, nej det kommer i alla fall jag aldrig försvara. Finns inga ursäkter för det. Det är klart att båda har en del i det som händer men återigen, att svika sina barn, hur kan man göra så? Nu är ju detta Carolas blogg och det är bara hon som bestämmer vad hon vill berätta eller inte, tycker det är fel att kritisera det hon skriver. Hon har det jobbigt ändå och ska inte behöva känna dåligt samvete. Tycker inte det är ett dugg konstigt att folk dömer barnens pappa, Carola lär ju knappast ha hittat på det hon berättar. Nej det är inget jag tänker försvara.

    2. Rutis

      Ja, JAG har dömt Perra, utan att varesig känna Carola eller Per privat, har aldrig träffat dem, men oavsett hur han kände i förhållandet, så är man inte otrogen eller lämnar sina barn, PUNKT!!! -Finns lixom inga förmildrande omständigheter där….. Otrohet, och avsaknad av vilja att umgås med alla sina barn!!! -jag erkänner att jag dömt honom!!

  10. mor till tre barn utan far

    Sänder styrka till dig , följer din blogg och måste säga att du kämpar på bra , tänk på dig själv också så du belönar dig själv och får lite egentid .
    Levde själv med tre barn i tre år efter att jag lämnade deras far eftersom han inte var delaktig i familjen men sen så träffade jag min nuvarande sambo och vi har en son på 12 år tillsamans . Trodde alldrig nån ville ha en ensamstående småbarnsförälder men man ska alldrig säga alldrig ;)

  11. Lotta A

    Fina Carola !!!!! Tänker på dig så mycke o på dina fina barn hoppas de blir bättre o att allt kommer kännas bra i slutändan för er styrkekramar

  12. Mormor

    Hej vilket helvete , stackars dig lägg han åt sidan nu och börja leva ett nytt liv , det gäller dig och dina barn här och nu . Läste att man ska komma
    Överrens med exet för barnens skull tycker inte jag alls men man ska ju inte snacka skit eller annat , visst uppmuntra barnen att vara hos pappa MEN MEN När Papoan inte visar Intresse för Sina Barn ska man fortsätta uppmuntra sina barn då ???? Nej du gör helt rätt csrola

  13. Annika K

    Så djävla larvigt att inte ens hälsa :/
    Men det säger en del om honom det. Bah!

    Vet att det är skitjobbigt! Men du kommer ut på andra sidan ännu starkare än nu.
    Jag vet… har varit där själv..

    Massor med kramar!

  14. Susanne

    Synd att ni inte kommer överens och att det har behövt att gå så här långt att andra ska lösa era problem. Men det är ju inte första gången nåt sånt händer tyvärr. Det blir ju bara värre för barnen när föräldrarna inte kan prata med varandra. Det ger livslånga sår. Hoppas det löser sig till det bästa för era barn och att han tar sitt ansvar för de fina barn ni har tillsammans. Kram

  15. Ann:B

    Hej Fina!
    Att han inte kan se dig i ögonen säger allt.
    Du är värd att må bra,så tänk inte ens på honom,han får nog sitt…….
    Kram!

  16. Neta

    Bilden kanske är kvar för att påminna honom att han har 9 underbara barn, han tycks ju ha svårt att komma ihåg det.

    1. Cattis

      Tror du verkligen att han tittar in här för få den påminnelsen??? Tyvärr lär han nog med sin attityd idag tolka bilden helt annorlunda.

      1. Ida

        Varför tror alla att han överhuvudtaget läser bloggen? Jag tror han struntar i det och vad alla tycker om honom. Tror inte han läser de kommentarer som Carola får och han lär ju knappast ta åt sig av det som skrivs.

  17. Kristina

    Var stark nu Carola och byt bild på bloggen. Även om han är fadern till alla barnen, är du inte skyldig att ha honom på bild på din blogg, när ni inte lever tillsammans. Att ha honom kvar på bilden känns som att du fortfarande vill att han ska vara din man och det kan jag känslomässigt förstå så klart men tro mig han utnyttjar det på sitt sätt och håller dig i ett grepp. Släpp honom i dina tankar och hjärta för kan han inte ens hälsa är ju något riktigt allvarligt ”fel” med honom. Om inte kommunikationen ens fungerar mellan er, vad är det då som fungerar? Jag läser dig varje dag och förundras över din styrka med allt det praktiska du gör som ensam vuxen, men tro mig, du behöver släppa honom i dina tankar. Ibland läser jag mellan dina rader att du till varje pris vill visa att du klarar dig själv och behöver inte honom. Du har blivit så sårad av hans beteende samtidigt som du har 9 barn att ta hand om plus allt annat praktiskt att det mest självklara har varit att bli stark som en oxe och dra hela lasset själv, vilket du gjort med bravur. Nu är det punkt att du själv behöver lossa de känslomässiga banden till honom för det är dom som skaver i dig. Släpp dom, du kommer att göra det, och då blir allting lättare, för då styr inte han dina handlingar utan det är du själv som styr. Jag själv var under några år fånge i mina egna sårade känslor och därför vet jag hur ”förtärande” det kan vara, när det släpper känner du frihetens ljuva vindar. Släpp in dom nu så njuter du än mer av den stundande sommaren. Älskar din blogg och är med dig! Lyftande kramar i massor!

  18. marie-helen

    Är sååå grymt imponerad över dig, ditt sätt o du som person fixar Allt!
    Du inspirerar mig o alla andra!
    Kämpa på….
    Massa styrkekramar från mig :-)
    Marie-Helen

  19. atina med 4

    Byt bild nu !

    DIN blogg – dina barn

    Han kommer alltid vara far till barna,
    men
    du kommer att finnas för dem

    Det första du och vi ser när man loggar in – byt bild
    ”vänd blad” och börja nytt

    Försök som du brukar att sköta det snyggt för dig och dina barn
    -sänk dig inte till hans nivå

    Bryt ihop om du behöver, och kom igen starkare

    CAROLA DU ÄGER!!

  20. magda

    Han Skäms för det han gjort mot dej åh barnen! Stå på dej, kör över knölen!

  21. Birgitta

    Carola!

    Du klarar det här galant. Kom ihåg att vi kvinnor faktiskt är starkare psykiskt än männen. Att han inte hälsade visar att han befinner sig på en väldigt låg nivå.Du har helt underbara barn. Tack vare dig och ingen annan. Man blir ju stark av motgångar. Du är otrolig som samtidigt tar hand om dina barn och pluggar.Jag lovar,det kommer att gå bra för dig. Det blir bättre och bättre och bättre för varje dag.

    Kramar

    Birgitta

  22. Jenny

    Skickar med en styrkekram hur klyschigt det än låter! Tänker på dig fast vi inte känner varandra mer än genom din fina blogg! Du verkar vara en ärlig och genomgod person som jag önskar får bli lycklig igen!
    Kämpa för dina fantastiska barn!
    Stor kram

  23. Lotta

    Jag brukar tänka: Hur det än blir så bli det bra. Det låter kanske klämkäckt men på något sätt så det även om man inte tror det ibland. Att han inte hälsar handlar kanske om hans egna skuld och skam känsla som han försöker lägga ut på dig. Tänk att vem är han att påverka hur du mår. Hoppas allt fixar sig..

  24. Emma

    Du är stark! Och företagssam! En bra mamma och en bra förebild!! Det måste vara oerhört tufft att din livskamrat plötsligt inte bara vänder dig och barnen ryggen utan beter sig som det är ditt/erat fel. Jag lever ju som jag skrivit med en man som behandlar mig illa.Men när jag läser hur du klarat hela din barnaskara själv börjar jag allt mer fundera på att lämna honom. Jag har ju ett handikappat barn och ett med ADHD och nu ev ett tredje med ADHD …pust…men de är fina barn och jag skulle nog må bättre utan en man som raggar på kvinnor som är 20 år yngre än oss.

    Du är bäst!!

    1. camilla hockeymamma

      Emma,kanske det skulle vara bättre både för dig din man och era barn om du tog ansvar för ditt liv och lämnar ditt destruktiva förhållande,han kommer inte att göra detdu får ta klivet själv.att leva med många barn i en relation är jobbigt att leva i en relation där barnen behöver extra stöd och kräver mycket resurser är ännu mer arbetsamt,plåga dig inte själv mer gör slut på relationen och bygg ett liv som fungerar både för dig och dina barn,det är så kort tid de är barn låt de få en barndom som de kan se bak på med värme och trygghet annars riskerar du att otrygga unga vuxna (inte bra)Vem vet din man kanske är en jättebra pappa om ni kan dela upp arbetet på ett annat sätt.Har du dessutom två barn med ADHD och ett som har något annat problem så är jag rätt säker på att du kan få avlastning.Önskar dig lycka till och att livet kommer bli lite lättare för dig vad du än väljer att göra.

    2. Rutis

      Det finns hjälp att få om du har barn med diagnoser, det kanske ni redan har. Men inget blir bättre av att stanna kvar i en dålig relation, alla mår bara sämre, nej avsluta relationen om han behandlar dig illa. Blir du själv, och har svårt att räcka till för dina barn, har samhället ett stort ansvar, var bara ärlig i kontakten och säg vad du inte orkar, och skulle behöva avlastning med, se till att det skrivs ner så det finns dokumenterat, så kommer du att få hjälp med att klara av situationen.

      1. Ida

        Barnen mår alltid bättre om föräldrarna har det bra på varsitt hål än de har det dåligt tillsammans. Det finns mycket hjälp att få som ensamstående och om man har barn med funktionshinder. Så för dina barn skull tycker jag du ska lämna honom, du förtjänar något bättre. Lycka till.

  25. Ida

    Många styrkekramar till dig, otroligt löjligt att han inte ens ville hälsa på dig. Att vuxna människor kan bete sig så omoget. Jag hoppas att allt löser sig till det bästa för dig och barnen.

  26. Lola (Carola)

    Tack, för livstecknet!!
    Jag har 2 barn tillsammans med en som fortfarande efter 30 år (!!) behandlar en som om katten släpat in något, de gånger vi ses … Barnbarnens födelsedagar t.ex. Barnbarnen märker det ..

    Bara att se framåt nu Carola, husvagn o semester! Yes!!

    Efter mörker KOMMER ljus :)

    Jättekramar till Dig fina Carola

  27. Hanna

    En stor styrkekramar. Men va f*n.. Vuxna människor ska väll iaf kunna hälsa på varandra…. Oj oj oj. Lycka till me allt,

  28. Neta

    Tyvärr är det ju paragrafryttarna som sätter riktlinjerna om man inte kommer överens.
    Kan bara önska lycka till och sända lite styrka! Kramar härifrån med.

  29. Jenny

    En jävligt stor,fet megakram till dig:-) Hoppas att du under omständigheterna ändå mår bra!

Comments are closed.